Dacă vrei să le faci o surpriză dulce persoanelor dragi, poţi încerca să pregăteşti prăjitura "Ciocofino". Iată o reţetă destul de uşoară, pentru care nu ai nevoie de multe ingrediente sofisticate.
Ingrediente pentru aluat:
70 g de unt
70 g de zahăr
1 ouă
150 g de făină
5 linguri cacao
Pentru caramel:
120 ml de frișcă lichidă
230 g de zahăr
35 g de unt
Pentru crema de ciocolată:
200 g de ciocolată neagră
180 ml de frișcă lichidă
Mod de preparare:
Se amesteca foarte bine faina, zaharul, cacao si untul, pana devine o compozitie uniforma. Se adauga oul, se pune intr-o tava, in functie de forma dorita si se baga la frigider timp de cateva minute, ca sa se aseze.
Cand e gata, se intinde aluatul intr-o foaie rotunda sau dreptunghiulara, se inteapa cu furculita din loc in loc, se pune o hartie de copt deasupra si se baga la cuptor pentru 20 de minute.
Pentru caramel, se topeste zaharul, apoi se adauga untul si se amesteca foarte bine. La final, se adauga usor si frisca lichida si se amesteca din nou foarte bine, pana devine omogena compozitia. Se toarna peste aluatul pregatit inainte.
Pentru crema de sus, se topeste ciocolata si se amesteca impreuna cu frisca lichida. Dupa ce s-a racit putin, se toarna peste prajitura. Se baga la rece pentru cateva minute. Pofta buna!
E gata în fix cinci minute şi se face foarte uşor! Prăjitura "Ciocomania", un desert special, cu un gust minun... Cum să prepari cele mai bune bomboane din lume, în doar zece minute! Ai nevoie de cinci ingrediente, iar rezultatul e de...