Nu mai știți ce desert să gătiți și pe cei dragi să-i uimiți?
Încercați această prăjitură cu iaurt și fructe din compot și va avea un succes garantat!
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 500 g făină
- 1 ou
- 200 g unt
- 200 g ciocolată
- 200 g zahăr
- zeama de la o lămâie
- xeama de la o portocală
- sare
- 1 plic praf de copt
- Pentru umplutură:
- 1 kg iaurt grecesc
- 8-10 ouă
- 200 g zahăr
- 400 g piersici din compot
- 400 g mandarine din compot
- sare
- zahăr pudră
Mod de preparare prăjitură cu iaurt și fructe din compot
Pentru aluat, se cerne făina într-un vas, împreună cu praful de copt și se face la mijloc o adâncitură.
Acolo se adaugă oul, zahărul, sarea, ciocolata tăiată în cuburi foarte mici și untul rece, tăiat în cuburi.
Se amestecă rapid, toate ingredientele și se frământă un aluat care se împarte in două.
Prima parte se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt, iar a doua parte se dă la congelator pentru 30 de minute.
Pentru umplutură, se amestecă ouăle cu zahărul și puțină sare, până se spumează bine, apoi se adaugă iaurtul și zeama de lămâie și portocală, precum si 3/4 din fructele din compot, scurse bine.
Umplutura se întinde în tavă peste foaia de aluat, iar deasupra se dă pe răzatoarea mare, partea de aluat congelată.
Se coace prăjitura la 180 de grade pentru 30-35 de minute, apoi se lasă să se răcească și se ornează cu zahăr pudră și cu fructele oprite.
Se porționează și se servește cu mare poftă,alături de cei dragi.
Să vă fie de folos!