Prăjitura înțepată este de fapt o delicioasă prăjitură cu blat de pandișpan și cremă de ciocolată.
Ingrediente pentru rețeta Prăjitura înțepată
- 7 ouă
- 13 linguri zahăr
- 13 linguri ulei
- 13 linguri făină
- 1 lămâie
- 1 praf sare
- Crema de ciocolată:
- 1 cană(250 ml) de apă
- 1 cană de zahăr
- 250 g unt
- 300 g ciocolată
- 2 lingurițe cacao
- 2 lingurițe esență de rom
- fulgi de cocos pentru decor
- fructe de pădure pentru servit
Cum se prepară Prăjitura înțepată
Se separă albușurile de gălbenușuri. Se bat albușurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul și puțină zeamă de lămâie și se formează o bezea fermă.
Gălbenușurile se freacă cu puțină sare, apoi se adaugă uleiul,esența, coaja rasă de lămâie, se omogenizează și se combină cele două compoziții. La final se adaugă făina.
Blatul de pandișpan pentru Prăjitura înțepată se coace la 180 de grade pentru 45-50 de minute.
Pentru crema de ciocolată se fierbe apa cu zahărul și cacaua până se formează un sirop gros, apoi se adaugă untul și ciocolata ruptă în bucăți mici, precum și esența. Se amestecă până se topesc ingredientele și se omogenizează compoziția.
Blatul de pandișpan răcit se înțeapă din loc în loc, se porționează și se toarnă crema de ciocolată peste fiecare porție.
Se presară fulgi de cocos deasupra și se servește delicioasa prăjitură înțepată, alături de fructe de pădure.
3 cele mai simple rețete cu cartofi noi. Rapide și savuroase... Papanași cu sos din fructe de pădure și smântână...