Ingrediente
- 800 gr carne de șarpe( șarpe cu clopotei)
- 6 ouă
- 300 gr amidon de porumb
- 50 gr ghimbir
- 250 ml sos de soia
- 50 ml ulei de susan
- un ardei iute roșu
- 50 gr zahăr
- Pentru marinat:
- 2 bucăți de kiwi, coapte
- 1 borcan de muștar mic
- Garnitura:
- 100 ml oțet de orez
- 2 bucăți praz
- un morcov mare
- o ridiche albă lungă ( Daikon )
- 50 gr semințe de susan albe
- sare
- piper negru măcinat
- 1 l ulei de floarea soarelui
- 1 pachet mic de gheață
- 2 cutii x 160 gr natto ( boabe se soya fermentate )
- 4 ouă
- o legatură ceapă verde
- 400 gr orez japonez sau Jasmine
- 200 gr pastă de miso alb
- 2 cutii de tofu fin
- 1 legatură coriandru verde
- o limetă sau lămâie verde
- piper negru măcinat
Mod de preparare
Se feliază carnea de șarpe.
Într-un bol, se amestecă ouăle, sosul de soia, ghimbirul ras, puțin zahăr, piper, un praf de sare și puțin amidon.
Se trece carnea de șarpe prin amidon apoi prin aluatul pregătit mai sus și se prajeste la foc potrivit
până devine aurie
Se scoate pe prosop de hârtie și se degresează.
Prazul, ridichea si morcovul se taie Julien și se pun pentru câteva minute în apă cu gheață pentru a deveni foarte crocante.
Se face un dressing din sos de soia, ulei de susan, oțet de orez, putin zahăr și ardei iute tocat fin.
Se scot legumele din apă, se scurg și se amestecă bine cu sosul.
Se fierbe orezul în modul classic.
Se taie ceapa verde, mărunt și se amestecă cu fasolea fermentată și ouăle.
Se porționează orezul peste care se toarna amestecul de mai sus si se dă la cuptor până se gratinează ușor.
Se pune apă la fiert și se adaugă pasta de miso, apoi tofu tăiat în cubulețe mici.
Se fierbe bine, apoi se pune în cești și se garnisește cu coriandru verde.
Preparatele respective se servesc ca și dejun în Japonia.
Ceafă de porc și orez cu alune... Pui cu sos alb, semințe și legume aromatizate la tigaie...