Antena Căutare

Prepelițe umplute, cu conopidă gratinată

Prepelițe umplute, cu conopidă gratinată, două preparate care se combină perfect într-un meniu delicios.

Prepelițe umplute cu conopidă gratinată

Prepelițe umplute, cu conopidă gratinată, două preparate care se combină perfect într-un meniu delicios.

Ingrediente pentru rețeta Prepelițe umplute, cu conopidă gratinată


  • 10 prepelițe
  • 1 kg carne tocată
  • 200 gr parmezan ras
  • Puțin ulei de măsline
  • Sare și piper
  • 500 gr bacon
  • 2-3 cepe
  • 1 pahar vin alb
  • 1 lămâie
  • Rozmarin
  • Ingrediente pentru rețeta Conopidă gratinată
  • 1 conopidă
  • 100 gr unt
  • 500 ml lapte
  • 100 gr făină
  • 100 gr parmezan
  • 1 linguriță nucșoară
  • ½ pahar de vin alb
  • Pătrunjel verde
  • pâine
Articolul continuă după reclamă

Modul de preparare pentru rețeta Prepelițe umplute

Pentru a prepara prepelițe umplute, carnea tocată se amestecă cu puțina coajă de lămâie, un ou și parmezan. Dacă compoziția nu are constistență, se adaugă puțină pâine uscată.

Se umplu prepelițele cu această compoziție, se infășoară în felii de bacon, se leagă cu sfoară de bucătărie, apoi se prăjesc într-o tigaie cu ulei de măsline. Din când în când se stropesc cu vin alb.

Modul de preparare pentru rețeta Conopidă gratinată

Se fierbe conopida desfăcută în buchețele, în apă cu sare.

Separat se prepară un sos bechamel. Se topește untul, se adaugă făina și se amestecă până aceasta absoarbe tot untul. Se diluează, treptat cu lapte fierbinte și se asezonează cu sare, piper și nucșoară.

Conopida se așază in vase de ceramică, se adaugă sos bechamel peste ea, se presară parmezan, apoi se dau vasele la cuptor pentru 10-15 minute.

Pate de ficat, pate de ciuperci și salată de arpacaș. Trei rețete, trei gusturi diferite.... Cremă de urzici cu biscuite de parmezan...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x