Prepelițe umplute, cu conopidă gratinată, două preparate care se combină perfect într-un meniu delicios.
Ingrediente pentru rețeta Prepelițe umplute, cu conopidă gratinată
- 10 prepelițe
- 1 kg carne tocată
- 200 gr parmezan ras
- Puțin ulei de măsline
- Sare și piper
- 500 gr bacon
- 2-3 cepe
- 1 pahar vin alb
- 1 lămâie
- Rozmarin
- Ingrediente pentru rețeta Conopidă gratinată
- 1 conopidă
- 100 gr unt
- 500 ml lapte
- 100 gr făină
- 100 gr parmezan
- 1 linguriță nucșoară
- ½ pahar de vin alb
- Pătrunjel verde
- pâine
Modul de preparare pentru rețeta Prepelițe umplute
Pentru a prepara prepelițe umplute, carnea tocată se amestecă cu puțina coajă de lămâie, un ou și parmezan. Dacă compoziția nu are constistență, se adaugă puțină pâine uscată.
Se umplu prepelițele cu această compoziție, se infășoară în felii de bacon, se leagă cu sfoară de bucătărie, apoi se prăjesc într-o tigaie cu ulei de măsline. Din când în când se stropesc cu vin alb.
Modul de preparare pentru rețeta Conopidă gratinată
Se fierbe conopida desfăcută în buchețele, în apă cu sare.
Separat se prepară un sos bechamel. Se topește untul, se adaugă făina și se amestecă până aceasta absoarbe tot untul. Se diluează, treptat cu lapte fierbinte și se asezonează cu sare, piper și nucșoară.
Conopida se așază in vase de ceramică, se adaugă sos bechamel peste ea, se presară parmezan, apoi se dau vasele la cuptor pentru 10-15 minute.
Pate de ficat, pate de ciuperci și salată de arpacaș. Trei rețete, trei gusturi diferite.... Cremă de urzici cu biscuite de parmezan...