Chefi la cuțite

MARȚI | ora 20.00

Prepelițe umplute, cu conopidă gratinată

 

Prepelițe umplute, cu conopidă gratinată, două preparate care se combină perfect într-un meniu delicios.

Ingrediente pentru rețeta Prepelițe umplute, cu conopidă gratinată


  • 10 prepelițe
  • 1 kg carne tocată
  • 200 gr parmezan ras
  • Puțin ulei de măsline
  • Sare și piper
  • 500 gr bacon
  • 2-3 cepe
  • 1 pahar vin alb
  • 1 lămâie
  • Rozmarin
  • Ingrediente pentru rețeta Conopidă gratinată
  • 1 conopidă
  • 100 gr unt
  • 500 ml lapte
  • 100 gr făină
  • 100 gr parmezan
  • 1 linguriță nucșoară
  • ½ pahar de vin alb
  • Pătrunjel verde
  • pâine

Modul de preparare pentru rețeta Prepelițe umplute

Pentru a prepara prepelițe umplute, carnea tocată se amestecă cu puțina coajă de lămâie, un ou și parmezan. Dacă compoziția nu are constistență, se adaugă puțină pâine uscată.

Se umplu prepelițele cu această compoziție, se infășoară în felii de bacon, se leagă cu sfoară de bucătărie, apoi se prăjesc într-o tigaie cu ulei de măsline. Din când în când se stropesc cu vin alb.

Modul de preparare pentru rețeta Conopidă gratinată

Se fierbe conopida desfăcută în buchețele, în apă cu sare.

Separat se prepară un sos bechamel. Se topește untul, se adaugă făina și se amestecă până aceasta absoarbe tot untul. Se diluează, treptat cu lapte fierbinte și se asezonează cu sare, piper și nucșoară.

Conopida se așază in vase de ceramică, se adaugă sos bechamel peste ea, se presară parmezan, apoi se dau vasele la cuptor pentru 10-15 minute.


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite - sezon special se văd exclusiv pe AntenaPlay ⏩ https://s.a1.ro/Luarcdv. Disponibil pe SmartTV, smartphone, tabletă sau computer. Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>

🔵 INSTALEAZA APLICATIILE ANTENAPLAY
Android / iOS / Smart TV - Afla daca televizorul tau e compatibil
Like pe Facebook /  Follow pe Instagram / Subscribe pe YouTube 

 



facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI