Căutare Live

Pui cu sos alb, semințe și legume aromatizate la tigaie

Ingrediente

  • 500 gr piept pui
  • 100 gr unt
  • 150 ml coniac Alexandrion
  • 100 gr mix de semințe
  • sare
  • piper
  • 1 buc vânătă
  • 2 buc dovlecel
  • 2 buc ardei gras verde
  • 2 buc ardei gras roșu
  • 2 buc ardei gras galben
  • 200 gr ciuperci proaspete
  • busuioc
  • oregano
  • cimbru
  • 1 buc lămâie(mai mare)
  • 1 caserolă de roșii cherry în ciorchine
  • 1 cutie smântână de gătit
  • 100 ml ulei de măsline

Mod de preparare

Se taie puiul în fâșii și se condimentează cu sare și piper.

Într-o tigaie plată se pune untul la topit, la foc mic și se adaugă fâșiile de pui.

Se întorc de pe o parte pe cealaltă și se lasă să se prăjească, până se albesc, apoi se adaugă coniacul și se flambează.

Se adaugă, apoi, mixul de semințe și se lasă câteva minute să se rumenească.Se adaugă smântâna pentru gătit și se lasă la foc mic până se ingroașă sosul, asezonându-l cu sare și piper. Separat, într-o tigaie adâncă, se pun legumele spălate și tăiate în cubulețe potrivite (1-1,5 cm), se stropesc cu ulei de măsline și se asezonează cu sare, piper, oregano, busuioc și cimbru.

Se sotează pentru câteva minute, după care se acoperă cu un capac, 3-4 minute, pentru a se înăbuși.

Când legumele sunt aproape gata, se rade coaja de la o lămâie peste ele, se stropesc cu sucul acesteia și se potrivește gustul cu sare și piper.

Încingem tigaia grill și tragem roșiile cherry cu ciorchine în puțin ulei de măsline și busuioc, care vor decora preparatul.

Prânz japonez... Piept de curcan cu orez basmati și sos de avocado...
Ultimele știri