Pentru un prânz delicios și copios este chiar perfectă rețeta Pulpe de curcan la cuptor cu sos din fructe de pădure și cartofi noi cu rozmarin, cu gust dulce-picant.
Rețeta Pulpe de curcan la cuptor cu sos din fructe de pădure și cartofi noi cu rozmarin - Ingrediente
- 2 pulpe de curcan dezosate
- 250 g gem din fructe de pădure
- 150 gr dulceață de ardei iuți
- 250 ml vin alb
- Sare și piper
- rozmarin uscat
- busuioc uscat
- salvie uscată
- boia de ardei
- 1 kg cartofi noi, mai mici
- 3-4 crenguțe de rozmarin proaspăt
Rețeta Pulpe de curcan la cuptor cu sos din fructe de pădure și cartofi noi cu rozmarin - Preparare
Pulpele dezoasate, se așază în tavă, se condimentează cu sare, piper, salvie, busuioc și boia de ardei, apoi se toarnă peste ele vinul și gemul din fructe de pădure.
Se acoperă tava și se dă la cuptor pentru 50 de minute.
După acest interval, se scoate tava din cuptor, se feliază pulpele și se așază pe farfurii. Se glazurează cu dulceață de ardei iuți.
Cartofii se curăță, se spală și se taie în felii mai groase.
Se toarna ulei peste ei, se presară rozmarin și usturoiul și se amestecă bine.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la 200 de grade pentru aproximativ 45 de minute.