Presărată cu un crumble din alune de pădure și asezonată cu un sos sriracha, este chiar delicioasă și interesantă această Rață cu piure de cartofi și dulceață de mandarine!
Ingrediente pentru Rață cu piure de cartofi și dulceață de mandarine
- 500 g piept de rață
- sare
- piper
- 1 lingură sos sriracha
- 150 g dulceață de mandarine
- 150 g dulceață de cireșe
- 500 g cartofi
- 150 g unt
- 150 ml smâmtână de gătit
- 300 g baby morcovi
- 50 g alune de pădure
- frunze de busuioc
Mod de preparare Rață cu piure de cartofi și dulceață de mandarine
Se crestează pieptul de rață pe partea cu piele, dar fără a pătrunde la carne, se așază pe tigaia rece și se rumenește pentru 3 minute, apoi se întoarce și se rumenește și pe partea cealaltă, pentru 2 minute. Apoi se dă la cuptor asezonată cu sare și piper, sos sriracha, dar și ceva ierburi aromate, până se pătrunde ușor.
Baby morcovii se blanșează, apoi se caramelizează în puțin unt cu zahăr brun.
Se prepară un piure de cartofi, care se asezonează cu unt și puțină smântână, pentru cremozitate, apoi se adaugă puțin piure de mandarine din dulceață, pentru un gust inedit.
Se toacă frunze de busuioc și se trec prin blender împreună cu alunele de pădure rumenite, în prealabil la tigaie, realizând un crumble pe care îl vom presăra peste ingrediente în timpul servirii.
Salată de primăvară plină de savoare și culoare... Pește în crustă de migdale cu sos de sparanghel și fructe de pădure...