Chefi la cutite

LUNI ȘI MARȚI, ORA 20:00

Rață cu piure de cartofi și dulceață de mandarine

 
+2 click pentru
galerie

Presărată cu un crumble din alune de pădure și asezonată cu un sos sriracha, este chiar delicioasă și interesantă această Rață cu piure de cartofi și dulceață de mandarine!


Ingrediente pentru Rață cu piure de cartofi și dulceață de mandarine

  • 500 g piept de rață
  • sare
  • piper
  • 1 lingură sos sriracha
  • 150 g dulceață de mandarine
  • 150 g dulceață de cireșe
  • 500 g cartofi
  • 150 g unt
  • 150 ml smâmtână de gătit
  • 300 g baby morcovi
  • 50 g alune de pădure
  • frunze de busuioc

Mod de preparare Rață cu piure de cartofi și dulceață de mandarine

Se crestează pieptul de rață pe partea cu piele, dar fără a pătrunde la carne, se așază pe tigaia rece și se rumenește pentru 3 minute, apoi se întoarce și se rumenește și pe partea cealaltă, pentru 2 minute. Apoi se dă la cuptor asezonată cu sare și piper, sos sriracha, dar și ceva ierburi aromate, până se pătrunde ușor.

Baby morcovii se blanșează, apoi se caramelizează în puțin unt cu zahăr brun.

Se prepară un piure de cartofi, care se asezonează cu unt și puțină smântână, pentru cremozitate, apoi se adaugă puțin piure de mandarine din dulceață, pentru un gust inedit.

Se toacă frunze de busuioc și se trec prin blender împreună cu alunele de pădure rumenite, în prealabil la tigaie, realizând un crumble pe care îl vom presăra peste ingrediente în timpul servirii.

 


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite sezonul 6 se văd exclusiv pe AntenaPlay // smartTV smartphone, tabletă sau computer >>> Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>


 



facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE