Ingrediente
- 100 g somon proaspăt
- 50 g somon afumat
- sare
- piper
- 400 g roșii cherry
- 300 g sparanghel
- 60 g busuioc verde
- 600 g făină de grâu dur
- 4 ouă
- 2 l apă plată
- 100 ml ulei de măsline
Mod de preparare
Somonul proaspăt se pune la fiert în apă cât să fie acoperit, iar după fierbere se scurge, se răcește, se amestecă cu somonul afumat si se condimentează cu sare și piper.
Se trec prin blender și se transformă în pastă.
Se pregateste aluatul pentru ravioli.
Se amestecă ouăle cu puțină sare, apoi cu făina și 250-300 ml apă și se frământă un aluat omogen care se întinde în două foi subțiri.
Pe prima foaie se așază câte o linguriță din pasta de somon, se acoperă cu a doua foaie și se presează, apoi se decupează raviolii cu forma specială.
Se fierb în apă clocotită cu sare, pentru 3-4 minute.
Sparanghelul se fierbe în apă clocotită cu sare, timp de 2 minute.
Intr-o tigaie cu puțin ulei de măsline se pun roșiile cherry tăiate, împreună cu sparanghelul tăiat, și se lasă pe foc până se pătrund roșiile, apoi se adaugă busuiocul și puțină apă.
Se adaugă și raviolii scurși, se mai lasă să fiarbă puțin, apoi se pot servi.
Lingouri de ciocolată cu piure de piersici și cremă de mascarpone... Vânătă la ulcică cu mozzarella...