- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Chiar dacă necesită ceva timp și meticulozitate, pentru preparare, rezultatul final merită din plin așteptarea, pentru că minitartele cu cremă de vanilie și căpșuni sunt senzaționale.
Ce ne trebuie pentru Rețetă de minitarte cu cremă de vanilie și căpșuni:
- Pentru aluat de minitarte:
- 400 gr făină
- 1 praf de sare
- 50 gr zahăr
- 200 gr unt
- 1 ou
- Pentru crema de vanilie:
- 4 gălbenușuri
- 150 gr zahăr cu aromă de vanilie
- 1 l lapte
- 1 praf de sare
- 250 g unt
- 50 g amidon
- 50 gr făină
- 2-3 lingurițe esență de vanilie
- Decor:
- 500 gr căpșuni proaspete
- frunze de mentă
Cum preparăm Rețetă de minitarte cu cremă de vanilie și căpșuni
Pentru aluat de minitarte, din făină, un praf de sare, zahăr, ou și unt se frământă un aluat fraged care se dă la rece pentru 30 de minute, acoperit cu folie alimentară.
Între timp, se prepară crema de vanilie. Gălbenușurile se mixează cu zahărul, amidonul și vanilia. Se adaugă o cană de lapte rece. Se omogenizează, apoi se adaugă și restul de lapte.
Compoziția se transferă pe baie de aburi și se amestecă până capătă consistență. Se ia apoi de pe foc se adaugă esența și se lasă la răcit, apoi se încorporează untul.
Citește și: Rețetă de tartă cu ciocolată și căpșuni
Căpșunile se spală și se lasă la scurs.
Aluatul pentru minitarte se scoate de la frigider, se împarte în bucăți mici. Fiecare bucată se întinde pe masa înfăinată, într-o foaie circulară. Foile de aluat se așază în forme de minitarte, se înțeapă din loc în loc cu ajutorul unei furculițe. În interiorul lor se pun hârtiuțe de brioșe umplute cu boabe de fasole. Se coc în cuptor, la foc mediu, aproximativ 25 minute.
Citește și: Cum faci cel mai simplu și delicios crumble cu căpșuni
Se scot aluaturile de minitarte, se lasă să se răcească, apoi se umplu cu cremă de vanilie, se garnisesc cu felii de căpșuni proaspete și frunze de mentă.
Sunt delicate și foarte gustoase.