Conopida se va combina foarte bine cu broccoli, iar morcovii vor da un plus de aromă și de culoare.
Ce ne trebuie pentru rețeta de murături: Conopidă cu broccoli și morcovi în oțet:
- 2-3 conopide albe
- 1 conopidă Romanesco (broccoli romano )
- 2-3 buc. broccoli
- 2-3 morcovi mari
- 1 parte de oțet
- 4 părți de apă
- 1/2 lingură de sare/litru de lichid
- 1 linguriță zahăr/litru de lichid
- frunze de țelină
- 1 lingură de piper negru boabe
- 1 lingură boabe de muștar
- 1 lingură boabe de coriandru
- frunze de dafin
Rețetă de murături: Conopidă cu broccoli și morcovi în oțet - Preparare
Desfacem conopida și broccoli în buchețele pe care le clătim bine cu apă rece. Spălăm bine și morcovii și îi tăiem în rondele mai grosiere. Așezăm la baza borcanelor câteva frunze de țelină, apoi le umplem cu buchețelele de conopidă și broccoli, alternându-le să se vadă frumos culorile, Printre ele așezăm rondele de morcovi.Turnăm apă în borcane, pentru a o măsura, apoi scurgem apa.
Măsurăm o parte de oțet cu patru părți de apă, 1/2 lingură de sare și o linguriță de zahăr și completăm în fucție de cantitatea ce intră în borcane. Adăugăm condimentele și fierbem compoziția pentru 2-3 clocote, sau până se dizolvă sarea și zahărul.
Așezăm lame de cuțit sub borcane și turnăm lichidul fierbinte peste ingredientele din ele. Închidem borcanele cu capacele din dotare și le învelim în pături până se vor răci, apoi le trecem în cămară.
- MAI VEDEȚI ȘI Rețeta de Conopidă cu sfeclă roșie în saramură!
Vom avea niște murături gustoase și colorate ce vor merge de minune cu diverse fripturi, sau incluse în diverse salate.
Rețeta celor mai gustoase și pufoase cornulețe de post cu gem de prune... Farfurii spectaculoase cu preparate gustoase în prima confruntare a concurenților din echipele intrate la duel...