Cei care au urmărit sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite” au putut descoperi încă o dată faptul că Florin Dumitrescu știe să facă cea mai bună rețetă de paste carbonara din lume.
Acest lucru a fost confirmat chiar și de către Cătălin Scărlătescu. Extrem de sincer, acesta a mărturisit că cea mai bună rețetă de paste carbonara din lume a mâncat-o la Florin Dumitrescu și că, în opinia sa, nimeni nu o gătește la fel de bine.
Cum face Florin Dumitrescu de la „Chefi la cuțite” cea mai bună rețetă de paste carbonara
Pentru a pregăti rețeta de paste carbonara a lui Florin Dumitrescu aveți nevoie de următoarele ingrediente (pentru o porție):
- 300-400 grame bacon/kaiser afumat
- un ou
- 50-100 grame parmezan ras
- o porție de spaghete fierte
- ulei de măsline
- sare și piper proaspăt măcinat
Kaiserul sau baconul se taie în bucăți subțiri, dreptunghiulare, în timp ce punem la încins o tigaie în care am turnat ulei de măsline. Spaghetele le-am fiert deja, dar am păstrat apa, fiindcă o vom folosi pentru a da o textură aparte sosului.
Cât timp baconul se prăjește amestecăm un gălbenuș de ou cu o cantitate de 50-100 de parmezan ras, până ce obținem o pastă. Când bucățile de carne s-au rumenit din plin turnăm o ceașcă mică de apă în care au fiert pastele și lăsăm pe foc până ce observăm că începe să scadă. Adăugăm cantitatea dorită de spaghete, amestecăm și lăsăm să mai fierbă puțin, apoi adăugăm pasta de ou cu parmezan și amestecăm energic, până ce se omogenizează totul.
citește și: Chef Sorin Bontea prezintă rețeta de chiftele marinate pe care o pregătește la el acasă
Secretul este să obținem un sos cremos și gustos. la final adăugăm puțină sare și neapărat un praf generos de piper proaspăt măcinat și câțiva stropi de ulei de măsline.
Iată ce secrete dezvăluie Florin Dumitrescu despre cum face el cea mai bună rețetă de paste carbonara din lume:
„Dacă vreți să faceți acasă cele mai bune paste carbonara, sfatul meu este să folosiți doar gălbenuș, bacon uscat și sărat, parmezan sau pecorino. Fierbeți pastele conform indicațiilor de pe ambalaj (cine se încumetă, poate să pregătească în casă și pastele propriu-zise), prăjiți baconul în puțin ulei de măsline, apoi turnați puțin din apa în care fierb pastele peste bacon și lasați pe foc ca să se lege sosul. Imediat ce sunt fierte si fierbinți, pastele se adaugă peste acest sos cu bacon.
Amestecați bine. Opriți focul, puneți gălbenușul și radeți parmezanul sau pecorino. Amestecați bine și condimentați cu piper proaspăt măcinat. Se mănâncă fierbinți”, a explicat Florin Dumitrescu, în timp ce a gătit rețeta sa de paste carbonara.
Urmărește clipul video de mai sus realizat de Florin Dumitrescu pentru a descoperi pas cu pas cum face el cea mai bună rețetă de paste carbonara din lume. De asemenea, nu uita că pe pagina emisiunii „Chefi la cuțite” găsești mii de rețete savuroase, ce așteaptă să fie gătite de tine!
Chefi la cuțite 8 decembrie 2020. Preparate gustoase și farfurii senzaționale în ultimul duel al sezonului 8...