Pentru o gustare delicioasă, nu ezitați să încercați această Rețetă de Pate Lady Laird!
O rețetă țărănească englezească de pate, dintr-o combinație delicioasă de fructe uscate, legume, bacon și ficat de pui.
Ingrediente pentru Rețetă de Pate Lady Laird
- 10 gr piper roz
- 500 gr ficat de pui
- 200 gr ceapă roșie
- 200 gr bacon
- 200 gr prune uscate
- 200 ml cognac Milkov
- Sare și piper
- 350 gr castraveți acri, foarte mici
- 8 felii de pâine cu semințe
- 100 gr unt cu 80% grăsime
Rețetă de Pate Lady Laird - Mod de preparare
Se călește ceapa roșie, tocată mărunt, în ulei încins pentru câteva minute, apoi se adaugă ficatul curățat. Când începe să se lipească se adaugă cognacul.
Baconul se toacă cubulețe și se prăjește ușor în ulei, se scurge și se adaugă peste ficat.
Prunele se taie și când ficatul este pătruns se adaugă peste acesta.
Se mai lasă pe foc timp de 5 minute și se asezonează cu sare și piper.
Se pasează cu furculița astfel încât să rezulte o pastă cu bucăți mai grosiere.
Se așează în forme, se presează bine și se dă la rece.
Se clarifiază untul și se toarnă deasupra. Se încălzește pâinea și se așează pe farfurie împreună cu castraveții acri.