Carnea de pui este, cu siguranță, preferata oricui, iar gătită în combinație cu diverse ingrediente delicioase, precum în rețeta Orange Chicken, deliciul este maxim!
Rețeta Orange Chicken - Ingrediente
- 500 g orez cu bob lung
- 2 kg de pulpe pui dezosate fără piele
- Sare și piper alb(câte 1 linguriță)
- 150 gr amidon de pormb
- 450 gr făină
- 1 ou
- 120 ml apă
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- Pentru sos:
- chilli uscați mărunțiți
- 1 linguriță ulei
- Ghimbir
- Usturoi
- Zahăr alb și zahăr brun(50 g din fiecare)
- 60 ml suc de portocale
- 60 ml oțet
- 2 linguri sos soya
- 2 linguri apă
- 2 linguri amidon
- Ulei de susan (2 linguri)
- Ceapă verde
- Susan semințe
Rețeta Orange Chicken - Mod de preparare
Într-un bol facem compoziția formată din o linguriță de sare, una de piper alb, o cănită de amidon, 3 cănite de făină, un ou, 120 ml apă, și 2 linguri de ulei.
Punem pulpele tăiate cuburi în această compoziție și lăsăm 10 minute.
Orezul se fierbe simplu, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Prăjim carnea în baie de ulei și se scoate pe o farfurie cu șervețel pe ea pentru a absoarbi surplusul de ulei.
Într-o tigaie wok se face un sos-caramel din ulei, chili, ghimbir, usturoi, zahăr, suc de portocale, oțet, sos soya, apă cu puțîn amidon și lăsăm până scade și se face caramelul.
Adăugăm în tigaie, peste caramel, carnea prăjită și puțin ulei de susan.
La final punem pe pat de orez carnea și presăram rondele de ceapă verde și semințe de susan.
Prăjitura cu cremă de mascarpone și căpșuni trase în ciocolată... Rețetă catalană de homar...