Antena Căutare

Rețetă simplă de savarine pe care o poate prepara și un începător

Nu ai cum să dai greș cu această rețetă simplă de savarine pe care o poate prepara și un începător!

Savarine

Nu ai cum să dai greș cu această rețetă simplă de savarine pe care o poate prepara și un începător!


Ingrediente pentru savarine

  • 6 ouă
  • 150 g zahăr
  • 300 g făină
  • 300 g pesmet
  • 100 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 5 g drojdie uscată
  • Pentru sirop:
  • 750 ml apă
  • 300 g zahăr
  • 2 fiole esență de rom
  • Pentru umplut și decor:
  • 500 g frișcă
  • 200 g gem de căpșuni sau de vișine
Articolul continuă după reclamă

Mod de preparare savarine

Se amestecă ouăle cu un praf de sare și zahărul, se adaugă laptele, uleiul, apoi făina amestecată cu pesmetul și drojdia.

Se amestecă aluatul timp de 5 minute, până la omogenizare, apoi se acoperă și se lasă la dospit aproximativ 30 de minute.

Se ung formele de savarine cu puțin ulei și se umplu ¾ cu aluat de savarine.

Se coc la 180 de grade, pentru 25 de minute, apoi se lasă la răcit.

Pentru sirop, se fierbe apa cu zahărul până acesta se diluează, apoi se stinge focul și se adaugă esența de rom.

Savarinele bine răcite se scufundă în sirop și se lasă până sunt bine hidratate.

Apoi se taie un căpăcel de la savarine, se decorează cu dulceață și se umplu cu frișcă.

Se servesc reci de la frigider.

Mai multe rețete de savarine găsiți cu un click AICI!

Plăcintă cu carne tocată și ciuperci... File de somon cu orez și spanac...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x