Chefi la cutite

LUNI ȘI MARȚI, ORA 20:00

Rețetă simplă de savarine pe care o poate prepara și un începător

 

Nu ai cum să dai greș cu această rețetă simplă de savarine pe care o poate prepara și un începător!


Ingrediente pentru savarine

  • 6 ouă
  • 150 g zahăr
  • 300 g făină
  • 300 g pesmet
  • 100 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 5 g drojdie uscată
  • Pentru sirop:
  • 750 ml apă
  • 300 g zahăr
  • 2 fiole esență de rom
  • Pentru umplut și decor:
  • 500 g frișcă
  • 200 g gem de căpșuni sau de vișine

Mod de preparare savarine

Se amestecă ouăle cu un praf de sare și zahărul, se adaugă laptele, uleiul, apoi făina amestecată cu pesmetul și drojdia.

Se amestecă aluatul timp de 5 minute, până la omogenizare, apoi se acoperă și se lasă la dospit aproximativ 30 de minute.

Se ung formele de savarine cu puțin ulei și se umplu ¾ cu aluat de savarine.

Se coc la 180 de grade, pentru 25 de minute, apoi se lasă la răcit.

Pentru sirop, se fierbe apa cu zahărul până acesta se diluează, apoi se stinge focul și se adaugă esența de rom.

Savarinele bine răcite se scufundă în sirop și se lasă până sunt bine hidratate.

Apoi se taie un căpăcel de la savarine, se decorează cu dulceață și se umplu cu frișcă.

Se servesc reci de la frigider.

Mai multe rețete de savarine găsiți cu un click AICI!


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite sezonul 6 se văd exclusiv pe AntenaPlay // smartTV smartphone, tabletă sau computer >>> Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>


 



facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE