Pieptul de pui nu trebuie condimentat foarte mult, pentru că va fi suficient gustul leurdei, dar rămâne la latitudinea fiecăruia cum dorește să-l prepare.
Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru a prepara rețeta Piept de pui la grătar cu pesto de leurdă:
- 1 kg piept de pui dezosat și fără piele
- sare și piper
- zeamă de lămâie
- puțin ulei
- Pentru pesto de leurdă:
- 100 gr frunze de leurdă, proaspete
- 50 gr semințe de pin/nuci/migdale/caju
- 50 gr parmezan răzuit( opțional)
- 200-250 ml ulei de măsline
- sare, după gust
- zeamă de lămâie, după gust
Rețeta Piept de pui la grătar cu pesto de leurdă - Mod de preparare
Pieptul de pui porționat în bucăți grosiere, adică în jumătăți, se stropește cu puțin ulei și zeamă de lămâie și se masează ușor pentru a se acoperi uniform cu cele două lichide. Se condimentează cu sare și piper și se lasă la odihnit 30 de minute, la rece și acoperit.
După acest interval, pieptul de pui se prepară la grătar, pe teflon, sau chiar la cuptor, în modul clasic.
Pentru a prepara pesto de leurdă, Vedeți Rețeta Aici!
Pieptul de pui, după preparare, se va lăsa la odihnit 10-15 minute, într-un vas cu capac pentru a se păstra suculent la interior.
Se servește pieptul de pui tartinat din belșug cu pesto de leurdă.
Vedeți și: Rețeta Pui Margherita, cu sos pesto, roșii și mozzarella!
Spor și poftă bună!
Pesto de leurdă. Un preparat ideal pentru curele de detoxifiere... Rețetă de friptură din coaste de vițel cu salată de fasole roșie și salată verde - Reţeta lui Vlăduţ...