Rețeta Pesto cu leurdă nu necesită decât patru ingrediente principale: leurdă, semințe, ulei de măsline și zeamă de lămâie, dar se poate adapta după gustul și preferințele fiecăruia. Un plus de gust și sățietate îl constituie adaosul de parmezan.
Iată ce ne trebuie pentru a prepara Rețeta Pesto de leurdă:
- 100 gr frunze de leurdă, proaspete
- 50 gr semințe de pin/nuci/migdale/caju
- 50 gr parmezan răzuit( opțional)
- 200-250 ml ulei de măsline
- sare, după gust
- zeamă de lămâie, după gust
Cum preparăm Rețeta Pesto de leurdă?
Începem prin a clăti foarte bine frunzele de leurdă și le scurgem de apă. Le rupem mărunt și le adăugăm în vasul unui blender, pentru metoda cea mai rapidă.
Peste frunzele de leurdă adăugăm semințele de pin, sau ce alegem să adăugăm: nuci, migdale, caju, etc. Adăugăm parmezan răzuit și uleiul de măsline. Adăugăm și un praf de sare și puțină zeamă de lămâie și pornim blenderul, transformând totul într-o pastă.
La final, se mai asezonează gustul cu sare și zeamă de lămâie.
Citiți și: Leurda sau usturoiul sălbatic, un excelent detoxifiant al primăverii!
O altă metodă pentru a prepara pesto de leurdă este metoda mojarului. Este o metodă mai sănătoasă, întrucât frunzele de leurdă nu vor oxida, neatingând obiecte metalice precum cuțitele blenderului. În plus, gustul va fi mai intens, deoarece prin pisarea frunzelor se va extrage mai bine sucul acestora. Frunzele se vor pisa ca și usturoiul, cu puțină sare grunjoasă, pentru un rezultat optim.
Dacă se dorește un pesto de leurdă în varianta de post, se va renunța la parmezan.
Pesto de leurdă poate fi servit ca aperitiv, tartinat pe felii de pâine, prăjite, inclus în diverse preparate precum pastele și salatele.
Vedeți și Rețeta Macrou la cuptor în sos de roșii cu leurdă!
Pesto de leurdă se poate păstra 1-2 săptămâni în borcane de sticlă închise ermetic, cu o peliculă de ulei deasupra.
Negresă de post cu unt de arahide. O prăjitură de post îndrăgită de toți!... Rețetă simplă și gustoasă: Piept de pui la grătar cu pesto de leurdă...