- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
O combinație de gusturi și arome, într-un preparat gustos și sățios: Risotto cu șofran și cascaval afumat servit cu ananas caramelizat.
Ingrediente pentru rețeta Risotto cu șofran și cascaval afumat servit cu ananas caramelizat
- 600 g orez
- șofran
- 100 g cașcaval afumat
- 250 g ananas
- 100 g zahăr brun
- 50 ml cognac
- 100 g unt
- sare
- piper granulat
- muguri de mazare
- Micro Plante de sfeclă
- 100 ml vin alb
- 100 ml ulei de măsline
Mod de preparare pentru rețeta Risotto cu șofran și cascaval afumat servit cu ananas caramelizat
Se călește orezul în ulei, amestecându-l până își schimbă culoarea. Se adaugă vinul și se lasă la fiert până se evaporă alcoolul, apoi se completează cu apă.
Se condimentează cu șofran, iar la final se adaugă untul și cașcavalul ras.
Ananasul feliat, se trage la tigaie în unt cu zahăr brun, iar când este caramelizat se adaugă coniacul și se flambează.
Se așază orezul în farfurii alături de ananasul caramelizat și se decorează ci microplante.
Rețetă de paste carbonara... Mușchi de vită in sos de rodii cu salată de morcovi picanți...