Vara ne pune la dispoziție o varietate fructe și legume, iar deseori nu mai știm cu ce delicii să ne surprindem invitații și oamenii dragi. a1.ro vă arată cum se pregătesc roșiile umplute, o rețetă simplă, delicioasă și...foarte ieftină.
Ingrediente:
-1 kg roșii
-500 g carne tocată
-100 g ceapă
-100 g cașcaval
-1 legătură mică de pătrunjel
-sare
-piper
-ulei
Mod de preparare:
1. Se curăță ceapa și se taie mărunt. Se prăjește în ulei, aproximativ 5 minute, până devine transparentă.
2. Se adaugă carnea tocată și se amestecă. Se ține la foc 10 minute, amestecând periodic.
3. Se taie partea de sus a roșiilor, sub forma unui capac și se scoate miezul cu ajutorul unei lingurițe.
4. Se toacă mărunt pătrunjelul, iar cașcavalul se trece printr-o răzătoare mică.
5. Peste carne se adaugă verdeața și câteva linguri de miez de roșii. Se asezonează cu sare și piper și se amestecă. Se prăjește totul încă 5-10 minute, până când este gata carnea.
6. Se umplu roșiile și se asează într-o formă de copt. La final, fiercare roșie se acoperă cu cașcaval. Se dau la cuptorul încălzit la 150 de grade pentru 15-20 de minute.
Poftă bună!
Sursă foto: ea.md
Ce mai gătim bun? Un carpaccio italienesc, delicios și gata imediat! Ai nevoie de doar câteva ingrediente...