Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30X Factor

Ruladă de vită cu brânză și spanac și piure cremos de cartofi

Perfectă pentru una dintre mesele principale ale zilei, dar perfectă și pentru un show culinar cu preteții, această rețetă: Ruladă de vită cu brânză și spanac și piure cremos de cartofi!

Ruladă de vită cu brânză și spanac și piure cremos de cartofi

Perfectă pentru una dintre mesele principale ale zilei, dar perfectă și pentru un show culinar cu preteții, această rețetă: Ruladă de vită cu brânză și spanac și piure cremos de cartofi!

Speak și Ștefania, îndrăgiții concurenți din emisiunea Asia Expres au decis să demonstreze că pot fi concurenți la fel de buni și în cadrul concursului culinar Chefi la cuțite.

Și au demonstrat din plin, pregătind o super rețetă de ruladă de vită cu brânză și spanac și piure cremos de cartofi, dar și un spectacol savuros în bucătărie, așa cum ne-au obișnuit și cum le stă lor foarte bine.

Ruladă de vită cu brânză și spanac și piure cremos de cartofi - Ingrediente:


  • 1 buc. flank steak, foarte subțire
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței de usturoi
  • 350 gr ciuperci champignon, micuțe
  • sare și piper
  • 2 linguri de ulei
  • 250 gr spanac proaspăt
  • 400 gr brânză pavolone, marca Lidl
  • sos de trufe
  • Pentru piureul de cartofi:
  • 1 kg cartofi
  • 200 ml lapte
  • 150 gr unt
  • supă de legume
  • sare și piper
  • chives

Ruladă de vită cu brânză și spanac și piure cremos de cartofi - Preparare

Mai întâi se călesc în ulei încins, ciupercile feliate, împreună cu ceapa și usturoiul tocat. Se amestecă până se pătrund bine toate ingredientele, apoi se lasă să se tempereze.

Se întinde foaia din carne de vită, se asezonează cu sare și piper și se împrăștie pe toată suprafața ei ciupercile călite. Peste ciuperci se așază frunze de spanac proaspete, iar peste acestea, felii de brânză povolone, marca Lidl.

Se rulează strâns foaia din carne de vită cu aceste ingrediente la interior.

Citește și: Tocană din gulaș de porc. Rețetă simplă și delicioasă, ca la bunica acasă

Se taie rulada în rondele de 2-3 cm grosime care se prind cu scobitori și se trag la tigaia încinsă cu puțin ulei, rumenindu-le pe toate părțile.

Pentru piureul de cartofi, se curăță cartofii, se spală și se toacă cuburi. Se fierb în apă cu sare, apoi se scurg, se pasează cu unt și se potrivește textura piureului cu lapte fierbinte.

Citește și: Ruladă de cartofi umplută cu carne tocată si piure de mazăre

Rulada de vită cu brânză și spanac se servește glazurată cu puțin sos de trufe, alături de piureul de cartofi presărat cu rondele de chives.

Spor și poftă bună!

Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!​

Video