- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dacă vă place musacaua de cartofi cu carne tocată, iată o metodă inedită de a o pregăti altfel și anume, sub formă de ruladă de cartofi umplută cu carne tocată si piure de mazăre.
Stoica Magdalena, o concurentă de 59 de ani, a venit în sezonul 8 „Chefi la cuțite” să-i surprindă pe jurați cu bucate alese.
Concurenta a ales să prepare, folosind ingrediente gustoase, marca Lidl, o ruladă de cartofi umplută cu carne tocată si piure de mazăre.
Ruladă de cartofi umplută cu carne tocată si piure de mazăre – Ingrediente:
- 1 kg cartofi albi
- 4 ouă
- 300 gr făină
- 300 gr parmezan
- 1 kg carne, amestec
- 2-3 cepe
- 2-3 linguri ulei
- 1 legătură mărar
- 1 legătură de pătrunjel
- 500 gr mazăre
- 2 morcovi
- 1 țelină mică
- 1 ardei gras
- 100 gr unt marca Pilos, de la Lidl
- busuioc
- frunze de salată
- sare, piper și boia dulce
- Sos de roșii pentru decor
- 1 căpățână de usturoi
Ruladă de cartofi umplută cu carne tocată si piure de mazăre - Preparare
Se curăță cartofii, se taie în cuburi și se pun la fiert, în apă cu sare, pentru aproximativ 10 minute.
Cât timp fierb cartofii, ne ocupăm de umplutură.
Se toacă 2 cepe, se călesc în ulei încins si se adaugă carnea tocată. Se amestecă bine și se asezonează cu piper, sare, boia de ardei. Se lasă pe foc aproximativ 10 minute. Când este gata se adaugă mărar si pătrunjel, tocate mărunt, iar după ce se temperează, se încorporează și un ou.
Citește și: Pare simplu, dar chefii au izbucnit în râs. Ce preparat trebuie să facă chefii pentru a patra amuletă
Se curăță morcovii, țelina și ardeiul.
Într-o oală, se pune apă cu sare la fiert, iar când începe să clocotească, se adaugă mazărea împreună cu zarzavaturile si o ceapă tocată. Se fierb aproximativ 10 minute.
Între timp, se pregătește aluatul de cartofi. Se pasează cartofii fierbinți, scurși de zeamă. Se adaugă făina, 2 ouă și parmezan ras, marca Lovilio de la Lidl. Se întind 4 foi de aproximativ 20/20 cm și se umplu cu carnea tocată și restul ingredientelor. Se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
După 10 minute, se scot, se ung cu ou bătut și se mai lasă alte 10 minute.
Citește și: Rețeta Ciolan de porc afumat cu piure de varză călită și baby cartofi copți
Se prepară piureul de mazăre.
După ce a fiert mazărea, se scurge, se îndepărtează celelalte legume, se adaugă untul și se blenduiește bine, apoi se trece prin sită și se introduce mixerul pentru a-I da cremozitate.
Când rulada de cartofi umplută cu carne tocată este gata, se porționează în bucăți mai mici și se servește cu piureul de mazăre. Se adaugă și frunze de salată pentru décor și puțin sos de roșii.
Delicioasa ruladă de cartofi umplută cu carne tocată și piure de mazăre a fost foarte apreciată de carismaticii chefi, așa că nu ezitați să o încercați!