Antena Căutare

Să învățăm să preparăm delicioasele Lamingtons, de la unul din cei mai îndrăgiți chefi - Jamie Oliver!

Jamie Oliver ne propune să preparăm delicioasele prăjituri australiene, Lamingtons, sub formă de mici sandwich-uri cu gem de zmeură, glazură de ciocolată și multă nucă de cocos.

Jamie Oliver ne propune să preparăm delicioasele prăjituri australiene, Lamingtons, sub formă de mici sandwich-uri cu gem de zmeură, glazură de ciocolată și multă nucă de cocos.

Ingrediente

  • 500 g unt nesărat, la temperatura camerei + 1 cub pentru uns tăvile
  • 250 g făină + puțină pentru tapetat tăvile
  • 250 g zahăr brun
  • 5 ouă mari
  • 100 ml lapte
  • 1/2 linguriță extract de vanilie
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 250 g ciocolată neagră de calitate (70%)
  • 100 g zahăr
  • 300 g nucă de cocos
  • 340 g gem de zmeură

Mod de preparare Lamingtons

Articolul continuă după reclamă

Preîncălziți cuptorul la 190 de grade. Ungeți cu unt două tăvi de copt de 25 cm x 35 cm și pudrați-le cu făină.
Frecați 250 g de unt cu zahărul brun, până devine cremos, apoi adăugați, unul câte unul, ouăle, apoi laptele, extractul de vanilie și la final, încorporați făina amestecată cu praful de copt.
Împărțiți compoziția in două și întindeți cele două părți în tăvi, apoi dați-le la cuptor timp de 12 până la 15 minute sau până când se rumenesc, iar scobitoarea iese curată. Blaturile se răcesc ușor în tăvi, apoi se transferă pe grătare pentru a se răci complet.
Pentru glazură, se amestecă, într-un vas, zahărul cu ciocolata și restul de unt și se topesc la bain marie, amestecând până la omogenizare.
Se întinde nuca de cocos deshidratată, pe o suprafață plană.
Peste unul din blaturile răcite, împrăștiați gemul, apoi puneți al doilea blat deasupra. Tăiați apoi prăjitura în pătrate de 4 cm - ar trebui să iasă cam 54 de porții.
Treceți pătratele prin glazura de ciocolată, glazurându-le pe toate părțile, apoi așezați-le pe un grătar pentru a se scurge surplusul de ciocolată.
Treceți-le, apoi, prin nuca de cocos și așezați-le din nou pe grătarul de sârmă.
Lăsați-le să se așeze frumos nuca de cocos, apoi le transferați pe platouri.

Supă cremă de ciuperci în pâine, un deliciu vânătoresc cu doar câteva ingrediente! Rețeta e demențială!... Desert super delicios din rondele de mere în aluat de clătite cu cardamom și scorțișoară!...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x