Jamie Oliver ne propune să preparăm delicioasele prăjituri australiene, Lamingtons, sub formă de mici sandwich-uri cu gem de zmeură, glazură de ciocolată și multă nucă de cocos.
Ingrediente
- 500 g unt nesărat, la temperatura camerei + 1 cub pentru uns tăvile
- 250 g făină + puțină pentru tapetat tăvile
- 250 g zahăr brun
- 5 ouă mari
- 100 ml lapte
- 1/2 linguriță extract de vanilie
- 1/2 linguriță praf de copt
- 250 g ciocolată neagră de calitate (70%)
- 100 g zahăr
- 300 g nucă de cocos
- 340 g gem de zmeură
Mod de preparare Lamingtons
Preîncălziți cuptorul la 190 de grade. Ungeți cu unt două tăvi de copt de 25 cm x 35 cm și pudrați-le cu făină.
Frecați 250 g de unt cu zahărul brun, până devine cremos, apoi adăugați, unul câte unul, ouăle, apoi laptele, extractul de vanilie și la final, încorporați făina amestecată cu praful de copt.
Împărțiți compoziția in două și întindeți cele două părți în tăvi, apoi dați-le la cuptor timp de 12 până la 15 minute sau până când se rumenesc, iar scobitoarea iese curată. Blaturile se răcesc ușor în tăvi, apoi se transferă pe grătare pentru a se răci complet.
Pentru glazură, se amestecă, într-un vas, zahărul cu ciocolata și restul de unt și se topesc la bain marie, amestecând până la omogenizare.
Se întinde nuca de cocos deshidratată, pe o suprafață plană.
Peste unul din blaturile răcite, împrăștiați gemul, apoi puneți al doilea blat deasupra. Tăiați apoi prăjitura în pătrate de 4 cm - ar trebui să iasă cam 54 de porții.
Treceți pătratele prin glazura de ciocolată, glazurându-le pe toate părțile, apoi așezați-le pe un grătar pentru a se scurge surplusul de ciocolată.
Treceți-le, apoi, prin nuca de cocos și așezați-le din nou pe grătarul de sârmă.
Lăsați-le să se așeze frumos nuca de cocos, apoi le transferați pe platouri.