Cu doar câteva ingrediente gustoase și naturale, Jamie Oliver ne propune să ne delectăm cu o salată de cartofi în stil cipriot.
Ingrediente
- 1,2 kg de cartofi
- sare de mare
- piper negru, proaspăt măcinat
- sucul de la 1 lămâie
- ulei de măsline extra virgin
- ulei de măsline clasic
- 50 g măsline
- 2 linguri capere
- 1 legătură de coriandru proaspăt
- 6 fire de ceapă verde
Mod de preparare salată de cartofi în stil cipriot
Spălați bine cartofii și fierbeți-i în coajă, în multă apă cu sare, pentru aproximativ 20-15 minute, sau până sunt bine pătrunși.
Treceți-i, apoi, prin jet de apă rece, curățați-i și feliați-i grosier.
Pregătiți un dressing din sucul de lămâie și ulei de măsline, condimentat cu sare și piper și stropiți bine cartofii cu acesta.
Încălziți 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie mică, la foc mediu.
Îndepărtați sâmburii de la măsline și feliați-le. Adăugați măslinele și caperele în tigaie și prăjiți-le timp de 2 până la 3 minute sau până când sunt rumenite.
Între timp, alegeți și tocați frunzele de coriandru, apoi curățați și tocați fin ceapa verde. Adăugați-le în salata de cartofi și presărați deasupra, măsline și caperele, apoi o puteți servi cu poftă.