Pentru atunci când doriți să-i impresionați pe cei dragi cu un preparat gustos și altfel decât sunt obișnuiți, încercați această salată orientală cu maioneză și câteva ingrediente mai speciale și succesul va fi garantat!
Ingrediente
- 500 g cartofi albi
- 3-4 ouă fierte
- 1 legătură ridichi roșii
- 1 ardei roșu
- 1 castravete fabio
- 1 legătură ceapă verde
- 300 g mini mozzarella
- susan negru
- 300 g bacon afumat, feliat subțire
- 100 g măsline verzi și negre, fără sâmburi
- maioneză, după gust
- sare
- piper
Mod de preparare salată orientală cu maioneză și câteva îngrediente mai speciale
Fierbem cartofii, cu coajă, în apă cu puțină sare, până se pătrund bine, apoi îi trecem prin jet de apă rece, îi curățăm și îi tăiem în cuburi.
Feliile de bacon le rumenim pe teflon, fără a le presa, lăsîndu-le să se încrețească în voia lor.
Fierbem ouăle în apă cu puțină sare și puțin oțet, pentru a se curăța bine, apoi le curățăm și le feliem. O parte din gălbenușuri le amestecăm cu maioneza.
Feliem castravetele și ridichiile în felii subțiri, iar ardeiul îl tăiem julien.
Ceapa verde o tocăm în rondele, doar partea albă, iar partea verde o folosim pentru decor.
Surgem bucățile de mini mozzarella și le tăvălim prin susan negru.
Amestecăm toate aceste ingrediente într-un vas și adăugăm maioneză după gust, acrită cu zeamă de lămâie din belșug.
Decorăm salata orientală cu feliile de bacon, bine rumenite și ceapă verde.
Prăjitură cu iaurt și fructe din compot. O prăjitură aromată, cu ciocolată-n aluat și o cremă delicioasă!... Paste penne cu sos de roșii, vinete și capere. Un preparat rapid și ușor și pe placul tuturor!...