Ingrediente
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 6 linguri făină
- 1 lingurița zeamă de lămâie
- un praf sare
- esență de orice fel
Mod de preparare
Dacă nu ați încercat până acum să preparați foi de ruladă, sau dacă ați încercat și rezultatul nu v-a mulțumit, aceasta este cea mai simplă și ușoară rețetă cu sută la sută șanse de reușită.
Separați albușurile de gălbenușuri și presărați câte puțină sare peste ambele.
Gălbenușurile frecați-le bine cu praful de sare pentru a li se intensifica culoarea.
Mixați albușurile spumă cu un praf de sare, apoi adăugați, treptat, zahărul și zeama de lămâie și mixați în continuare până când obțineți o bezea fermă.
Zeama de lămâie și praful de sare sunt ingredientele care conferă siguranța reușitei unei bezele ferme, care rămane pe pereții vasului, atunci când îl răsturnați invers.
Adăugați esența, o linguriță sau două și făina în ploaie.
Tapetați tava de aragaz cu hâartie de copt și întindeți compoziția de ruladă în ea.
Coaceți rulada pentru 20-25 minute la 175 de grade, apoi o răsturnați imediat pe un ștergar curat și ușor umezit.
Rulați foaia de ruladă împreună cu ștergarul și lăsați-o să se răcească așa, apoi o derulați și întindeți peste ea cremă sau gem.
O rulați din nou și o dați la rece acoperită cu hârtie de copt sau folie alimentară.
O lingură de făină în plus față de rețeta clasică de pandișpan, face foaia de ruladă să fie mai fermă și să re ruleze mai bine.
Să vă fie de folos!
Salată simplă și gustoasă, bună de servit la orice masă... Melcișori pentru bucătarii amatori...