Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00iUmor

Steak diane cu sparanghel, cartofi si mix de salate

„Steak diane cu sparanghel, cartofi si mix de salate” este o rețetă veche, inspirată din bucătăriile anilor '80, dar foarte gustoasă, preparată cu ingrediente de sezon!

Steak diane cu sparanghel, cartofi si mix de salate

„Steak diane cu sparanghel, cartofi si mix de salate” este o rețetă veche, inspirată din bucătăriile anilor '80, dar foarte gustoasă, preparată cu ingrediente de sezon!


Ingrediente pentru Steak diane cu sparanghel, cartofi si mix de salate

  • 5 bucăți antricot de vitel
  • 4 cepe eșalote
  • 500 g ciuperci champignon maro, medii
  • 250 g unt cu 82%, grăsime
  • 250 ml Armagnac sau Metaxa 5*
  • 200 g muștar Dijon,
  • 200 ml smântână cu 30-35%, grăsime
  • 3 legături de pătrunjel verde
  • 50 ml sos Worcestershire
  • 15 tulpini sparanghel verde
  • 10 cartofi medii
  • 1 legatura chives
  • 1 lămâie
  • 1 caserolă cu mix de baby salate( batavia roșie și verde, rucola, spanac și valeriană)
  • 12 roșii cherry prunișoare,
  • 1 legatură ridichi roșii
  • 300 ml ulei de măsline din turte
  • 200 ml ulei măsline extravirgin
  • 1 legătură rozmarin verde
  • 1 legătuăa cimbru verde
  • 1 legătură mărar
  • 3 căpățâni de usturoi
  • sare de mare
  • piper negru

Mod de preparare Steak diane cu sparanghel, cartofi si mix de salate

Se curăță și se toacă ceapa. Se spală, se taie cartofii la capete și se scobesc cu dispozitivul de scos cotoare. Se taie ciupercile în felii, se curăță cățeii de usturoi și se taie ridichile în felii subțiri. Se face dressingul pentru salată, se pune puțin dressing cu feliile de ridichi într-o pungă și se videază. Se rumenesc în friteuză scobiturile de la cartofi, presărate cu sare.

Într-o tigaie de 30 cm se pune ulei de măsline, un cub de unt, 2-3 căței de usturoi striviți si 1-2 crenguțe de cimbru și se prăjesc bucățile de carne sarate și piperate pe ambele părți, pentru aproximativ 3-4 minute, apoi se flambează cu armagnac sau metaxa. Se scoate carnea și se pune deoparte învelită cu folie de aluminiu.

În aceeași tigaie se pune ceapa tocata sa se înmoaie puțin, se adaugă ciupercile tăiate felii, un cub de unt, o lingură de muștar dijon și o crenguță de cimbru. Se lasă să scadă puțin, se adaugă armagnac sau metaxa și se flambeaza. Se adaugă smântâna, se lasă să scadă puțin și se adaugă pătrunjel verde tocat și/sau mărar verde tocat. Se lasă să fiarbă pentru un clocot, se adaugă din nou și se mai prepară câte 1 minut pe fiecare parte.

Se stropesc cu ulei tulpinile de sparnaghel, se presară cu sare și piper și se pun pe grill la temperatură înaltă.

Se scot cartofii din friteuza și se pun pe un prosop de bucătărie pentrut a îndepărta excesul de ulei.

Într-o tigaie se pune ulei la încins și se adaugă 2-3 căței de usturoi striviți puțin și 1-2 crenguțe de rozmarin și se trag roșiile cherry.

Când toate preparatele sunt gata, se așază frumos pe farfurii.

Video