Căutare Live

Știucă umplută cu legume și sos roșu

Ingrediente:

  • 1,3 kg știucă
  • 1 leg mărar
  • 1 leg pătrunjel
  • 2 buc ceapă uscată
  • 5 ouă
  • 2 căpățâni usturoi
  • 300 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • 3 felii miez de pâine
  • 1 cană lapte dulce
  • 500 gr morcovi tineri
  • 2 ardei roșii
  • 2 ardei galbeni
  • 5 cartofi
  • 500 gr roșii cherry
  • 200 ml ulei de măsline
  • foi de dafin
  • cimbru
  • 5 raci / codițe de creveți
  • 2 dovlecei zucchini
  • floricele pentru decor

Mod de preparare:

Se curătă știuca, se scoate pielea intreagă.
Carnea se toacă impreună cu ceapă, pătrunjel,usturoi. Se adaugă 1 ou, sare , piper, miezul de pâine hidratat în lapte, se amestecă și se umple pielea de stiucă, apoi se pune la cuptor.
Legumele se curătă, se spală și se taie rondele, apoi se pun în tavă impreună cu știuca și se toarnă vinul alb după care se pregăteste sosul.
Scheletul de stiucă/ codițele de creveți se trag la tigaie cu ulei și usturoi, impreună cu ceapă, ardeiul, roșiile cherry , vinul alb, un pahar cu apă, foi de dafin, cimbru. Se lasă la fiert, apoi se pasează totul cu ajutorul unui blender și se strecoară printr-o sită.
Peștele se servește cu garnitură de legume la cuptor și savurosul sos.
Poftă bună!

Rețetă pregătită de Rausche Valentina.

„Prinde Lacusta” - Mousse de matcha cu avocado și biscute de lăcustă... Tiramisu...
Ultimele știri