Cremoasă colorată, plină de vitamine și savoare, o supă cremă de broccoli este chiar perfectă pentru masa de prânz!
Ingrediente
- 500 g broccoli
- 1 ceapă medie
- 1 cartof mare
- 1 țelină mică
- 3 căței de usturoi
- 100 g unt
- 1 lingură ulei de măsline
- 50 g parmezan ras
- sare
- piper
Mod de preparare supă cremă de broccoli
Se separă buchețelele de broccoli și se pun în apă cu multă sare.
Se curăță restul legumelor și se pun la fiert în apă cât să fie bine acoperite.
Se lasă să fiarbă până se pătrund bine și își lasă fiecare legumă gustul.
Apoi se scurge supa și se pune din nou la fiert.
Se adaugă broccoli bine scurs și se lasă să fiarbă până acesta este bine pătruns și se poate pasa.
Se pune broccoli în blender, împreună cu cartoful dintre celelalte legume și se pasează picurând supă.
Se adaugă și untul pentru cremozitate și parmezan ras pentru un plus de gust.
La final se potrivește gustul cu sare și piper și se decorează supa cu puțin ulei de măsline.
Se servește cu pâine prăjită.
Din restul legumelor și supa rămasă se poate prepara o altă supă-cremă.