Ingrediente
- 1,5 kg roșii decojite
- 1 l suc de roșii
- 3 morcovi 3
- 1 rădăcină de țelină
- 2 cepe albe
- 1 păstârnac
- 15 g busuioc proaspat
- 600ml smântână de gătit 20%
- 150 ml ulei de măsline
- 100 g unt
- 3 linguri zahăr
- Sare
- Piper
- Pâine cu busuioc și nuci
- 600 g făină albă de grâu
- 15 g busuioc proaspat
- 5 g drojdie
- 100 ml ulei de măsline
- Sare
- Piper
- 100 g nuci
- 100g migdale
- Pentru decor :
- 5-6 buc mozzarella ciliegine
- 5-6 buc roșii cherry(galbene, negre..)
- 5 ouă de prepeliță
- 5 panseluțe
Mod de preparare
Mod de preparare supă:
Se curata legumele: ceapa, morcovii, țelina și păstârnacul și se călesc timp de 5 minute în uleiul de măsline preincazit, după care se adaugă roșiile decojiteși tocate.
Se adaugă apoi, sucul de roșii, se completează cu apă și se asezonează cu sare și piper.
După ce este fiartă, supa se trece prin blender împreună cu busuiocul proaspăt și smântâna.
Se mai adaugă pentru savoare 2-3 lngurii de zahăr și unt.
Pentru a devein fină, supa cremă se trece prin sită .
Mod de preparare paine cu busuioc si nuci
Într-un vas, se adaugă 400 g de făină împreună cu busuiocul , nucile și migdalele tocate mărunt .
Într-un alt vas, se pune la odihnit drojdia cu 150 ml de apă călduță, uleiul de măsline și sarea, timp de 10 minute. După acest interval, maiaua se amestecă cu făina și se frământă până se obține un aluat moale, care nu se lipește de degete.
Se lasă aluatul la dospit 20-30 de minute, apoi se pune în tavă, se mai lasă la odihnit 10 minute și se coace pâinea în cuptorul prtîncălzit, la 180 de grade, până se rumenește.
Supa cremă de roșii se servește cu pâine de casă cu nuci și busuioc, decorată cu roșii cherry.
Cotlet de berbecuț cu cartofi dauphinoise, baby morcovi, esalota gratinată și sos de iaurt mentolat... Saramură de biban...