Foarte cremoasă, cu o combinație de arome și gusturi diferite, este chiar bine venită la o masă de prânz această Supă curry de somon.
Rețeta Supă curry de somon - Ingrediente
- 1,2 kg cartofi noi
- 4 morcovi
- 1 buc. praz
- 1 țelină
- 3 buc. ceapă
- 1 căpățână de usturoi
- 200 ml vin alb
- 1 l lapte de cocos
- 800 ml smântână lichidă pentru gătit
- 150 ml ulei
- 100 gr unt
- 150 gr pastă curry, roșu
- 250 gr pastă Tom-Ka
- Coriandru
- 1 legătură de pătrunjel
- 600 gr file de somon
- 500 gr pește alb (caras, șalău, obleți, etc.)
- 40 gr sare mare
Rețeta Supă curry de somon - Preparare
Preparăm un stock din : ceapă, cartofi, morcovi, țelină, tăiate bucăți și puse la fiert în 3 l de apă. Spre final, adăugăm peștele.
Se fierbe până scade, timp de 25 minute, apoi se strecoară.
- VEDEȚI ȘI Rețeta Supă cremă de creveți!
Restul legumelor se toacă și se pun la călit în ulei și unt, apoi se adaugă pasta curry 2 linguri, pasta Tom-Ka, 3 linguri.
Se fierbe în continuare, apoi adăugăm laptele de cocos, stocul de pește, smântâna lichidă, un praf de sare, iar la final, peltele ținut la rece.
După stingerea focului se adaugă verdeața și se poate servi.
Sote de praz cu sparanghel la cuptor. O rețetă cu specific oltenesc... Rețeta Bergensk Fiskesupe. O delicioasă supă cremă de pește din bucătăria norvegiană...