Chefi la cutite

LUNI ȘI MARȚI, ORA 20:00

Supă de cartofi dulci, cu cocos și cardamom. Un gust deosebit pe care îl vei îndrăgi instant!

 

Îngdrăgitul chef Jamie Oliver, ne propune să ne răsfățăm papilele cu o supă de cartofi dulci, cu cocos și cardamom, cremoasă și condimentată, servită cu niște cipsuri speciale.

Ingrediente pentru supă de cartofi dulci, cu cocos și cardamom

  • 3 păstăi verzi de cardamom
  • 1 ceapă
  • 600 g cartofi dulci
  • Bucată de ghimbir de 4 cm
  • 2 cuișoare de usturoi
  • 2 linguri ulei de arahide
  • 400 ml lapte de cocos cu conținut scăzut de grăsimi
  • 800 ml supă de legume sau de pui
  • 1 lămâie
  • Sos de ardei
  • 1 lingura de ulei de arahide
  • 1 lingurita de seminte de coriandru
  • 1 vârf de fulgi uscați de chilli
  • 2 ardei copți
  • 100 g baby spanac
  • 4 discuri mari sau 12 mici de poppadomuri, opționale

Mod de preparare supă de cartofi dulci, cu cocos și cardamom

Îndepărtați păstăile de cardamom și scoateți semințele, apoi zdrobiți-le într-un mojac cu pistil.

Se curăță și se toacă ceapa și cartofii dulci, se decojește și se toacă fin ghimbirul, apoi se curăță și se zdrobește usturoiul.

Încălziți uleiul într-o ttigaie mare la foc scăzut. Adăugați ceapa și un mic vârf de sare de mare și căliți-o timp de 10 minute, sau până când este moale și dulce, amestecând des.

Se adaugă cartofii dulci, ghimbirul, usturoiul și semințele de cardamom zdrobite. Gatiți totul timp de 2 minute, apoi adăugați laptele de cocos.

Lăsați preparatul să fiarbă timp de 1 până la 2 minute, apoi adăugați supa. Se acoperă cu un capac și se lasă să se fiarbă ușor timp de 15 minute.

Se scurge din supă, apoi se trec legumele prin blender până se obține o masă fină, care se asezonează cu sare și piper și suc de lămâie.

Pentru sosul de ardei, încălziți uleiul într-o tigaie, apoi adăugați semințele de coriandru zdrobite și fulgii de ardei iute. Prăjiți totul timp de 1 minut, sau până când se simt aromele.

Într-o tigaie uscată, se rumenesc fulgii de nucă de cocos (dacă se folosesc).

Clătiți și tăiați fin ardeii, apoi adăugați-i la condimenteledin tigaie, împreună cu spanacul. Continuați să gătiți sosul până când spanacul se înmoaie, apoi se adaugă și fulgii de nucă de cocos prăjiți.

Puneți supa în boluri, decorați-o cu ardei roșu, apoi serviți-o cu bucăți de poppadoms rupte.

Mai multe rețete de supă cremă găsiți cu un click aici.


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite sezonul 6 se văd exclusiv pe AntenaPlay // smartTV smartphone, tabletă sau computer >>> Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>


 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE