O combinație gustoasă și sățioasă într-o rețetă de paste: Tagliatelle cu hribi și sos curry.
Ce ne trebuie pentru rețeta Tagliatelle cu hribi și sos curry
- 500 g făină
- 5 ouă
- 10 g sare
- 200 g hribi
- 500 g ceafă de porc
- 1 ardei galben
- 1 ardei roșu
- 1 ardei verde
- 200 ml vin alb
- 200 g curry
- 200 g smântână
- 4-5 căței de usturoi
- flori comestibile
- parmesan ras
Cum preparăm rețeta Tagliatelle cu hribi și sos curry
Se pun hribii la fiert.
Dintr-un ou cu făină, apă și sare pregătim un aluat din care decupăm tagliatelle, cu ajutorul mașinii de făcut paste. Le lăsăm la uscat, presărate ciu făină.
Tocăm ceapa și ardeii cât mai mărunt și îi călim în puțin ulei, apoi stingem cu vinul alb. După ce s-a evaporat alcoolul, adăugăm smântâna și curry-ul.
Trecem toată compoziția prin blender, adăugăm sare și piper, 1-2 căței de usturoi și blendăm până obținem o pastă.
Scoatem hribii, îi strecurăm, îi tragem la tigaie 2-3 căței de usturoi, sare și piper.
În supa de la hribi fierbem tagliatellele pentru 3-5 minute.
După ce s-au fiert, se scurg și se amestecă cu sosul de curry, iar hribii se așază deasupra.
Se decoarează cu parmesan ras și florile comestibile.
Rețetă delicioasă de Gulaș cu carne de porc... Alivenci moldovenești cu sos din fructe de pădure și mascarpone...