Antena Căutare

Tanti Saveta face pălincă pentru „moșul” ei și dulceață pentru nepoței. Secretul celui mai bun MAGIUN DE PRUNE!

Magiunul de prune este tradiţional românesc şi o gospodină din Ardeal a transmis redacției o rețetp tradițională.  Are efecte asupra oaselor, dinţilor, sistemului imunitar, nervos, previne constipaţia şi previne apariţia diabetului de tip 2, scrie

Magiunul de prune este tradiţional românesc şi o gospodină din Ardeal a transmis redacției o rețetp tradițională. Are efecte asupra oaselor, dinţilor, sistemului imunitar, nervos, previne constipaţia şi previne apariţia diabetului de tip 2, scrie Vocea.biz.ro.

MAGIUN DE PRUNE

Ingrediente : – 20 kg de prune

Cum prepari MAGIUN DE PRUNE

  • Principalul risc în producţia magiunului de prune este afumarea. Pentru a preveni afumarea trebuie să amestecaţi constant, în special în partea finală a procesului de preparare, şi să aveţi un foc mic dar constant. În mod optim, va trebui să realizaţi 2 gropi, una sub ceaun şi una lângă. În cea de lângă veţi produce constant jar, pe care îl mutaţi treptat în groapa de sub ceaun. Sterilizaţi borcanele. Spălaţi prunele şi scurgeți-le de apă (tradiţional, printr-un tifon). Îndepărtaţi codiţele şi scoateţi sâmburii prunelor.
  • Aruncaţi prunele stricate. Puneţi prunele în ceaun, împreună cu trei-patru căni de apă pentru a porni fierberea. Nu prea multă, pentru că o să aşteptaţi mult să se evapore, nici prea puţină, că se vor arde prunele de la fund, doar cât să acopere ceaunul cu două degete de apă. În mod tradiţional, prunele se pun la fiert întregi, însă, dacă vă doriţi ca produsul finit să aibă o textură fină puteţi trece prunele (fără sâmburi) prin maşina de tocat roşii. În acest caz nu mai e necesar să adăugaţi apă. Fierbeţi la foc mic.
  • Fierbeţi, amestecaţi, fierbeţi, amestecaţi, fierbeţi, amestecaţi, fierbeţi timp de 4-5 ore, până când magiunul scade (cam la 70% din volumul initial) are culoarea vişiniu întunecată, aproape neagră, consistenţa unei smântâni cleioase şi se desprinde de pe marginea ceaunului asemeni mămăligii. Când se răceşte, lingura trebuie să stea dreaptă în el. Turnaţi în borcanele sterilizate magiunul cald sau chiar rece.


Preparate în alb și negru la „Chefi la cuțite”, din cele mai proaspete ingrediente! Care e secretul savorii?... Iată că putem prepara și altceva la aparatul de wafe. Biscuiți cu aromă de scorțișoară, buni de ronțăit de cu zori și pâ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x