Ingrediente
- 250 gr biscuiti oreo
- 50 gr nuca
- 4 oua
- 200 gr zahar tos
- 1 praf de sare
- 250 gr mascarpone
- 50 gr mac
- 20 ml lapte
- 20 ml amaretto
- 20 ml coniac
- 100 gr ciocolata amaruie
- 150 gr unt
- 1 praf de scortisoara
Mod de preparare
1. Pentru a obtine un crunch, este nevoie de biscuitii oreo fara crema, care se macina foarte fin si se amesteca cu 75 gr de unt si nuca macinata mai mare, dupa care se adauga un praf de scortisoara si se framanta totul pana se obtine un aluat lipicios, apoi se adauga si laptele ca aluatul sa fie putin moale, dupa care se baga in frigider pentru 25-30 de minute.
2. Dupa 30 de minute, se scoate aluatul din frigider si se intinde cu un sucitor, in grosime de 2 cm, apoi cu ajutorul unui inel de bucatarie , se decupeaza forme rotunde care se asaza intr-o tava de copt, si se pun in cuptor la 180 de grade pentru 8-10 minute. Dupa ce se scot din cuptor, se vor macina grosier.
3. Se pune la topit ciocolata alaturi de 50 gr de unt, la bain-marie.
4. Se prepara crema de mascarpone. Se separa albusurile de galbenusuri in 2 boluri mari, se bat albusurile spuma cu un praf de sare si cand devin albe si dense, se adauga 3 linguri de zahar si se mixeaza pana se ontine o bezea ferma si lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu 3 linguri de zahar si se mixeaza pana ce isi schimba culoarea si densitatea, dupa care se adauga branza mascarpone si se omogenizeaza, iar la final se incorporeaza si bezeaua cu miscari lente.
5. Crema se imparte, in doua vase. In prima parte, se adauga amaretto, iar in cealalta, se adauga mac hidratat in prealabil cu 20 ml de coniac si 40 ml de apa.
6. Se monteaza preparatul si se da la rece.
Chiftele din pui cu fistic cu sos de mentă şi cartofi piuree... Muşchiuleţ de porc în sos de zmeură şi Disaronno...