Ingrediente
- 400 gr mușchiuleț de porc
- 2 cârnați semiafumați
- 4 ouă de prepeliță
- 1 ceapa albă, mare
- 1 căpățână de usturoi
- 3-4 foi de dafin
- cimbru uscat
- 1 l vin alb, demisec
- boia de ardei, dulce
- 400 g bulion
- 100 g ciuperci champignon
- 4 ardei iuți, de culoare verde
- sare
- piper
- 1 caserolă de chivas
- Pentru mamaligă:
- 1 kg mălai
- sare
- 2 l apă
- 200 g unt
Mod de preparare
Tăiem cârnații în bucăți mai mici și îi prăjim pentru aproximativ 5 minute.
Îi scoatem în alt vas, iar în grăsimea rămasa se prăjește carnea tăiată în bucăți mici.
După ce îndepărtăm și carnea din grăsimea de pe foc, călim ceapa și usturoiul, tăiate mărunt.
Când ceapa devine sticloasă, se adaugă cârnații, carnea și un pahar de vin.
După ce se evaporă alcoolul completăm cu apă caldă și adăugăm bulionul.
Se lasă la fiert sub capac, la foc mic, până când carnea devine fragedă, adăugând și 1-2 foi de dafin, boia de ardei dulce, cimbru și puțină sare.
La final se mai potrivește gustul cu sare și piper.
Sotăm ciupercile. tăiate în jumătăți, în puțin unt cu ulei, adăugăm și 2 foi de dafin, apoi le stingem cu puțin vin și le lăsăm pe foc până se evaporă alcoolul.
Le condimentăm cu sare și piper, aproape de final.
Între timp preparăm și mămăliga.
Punem apa la fiert, iar când atinge punctul de fierbere adăugăm sarea și amestecăm până se dizolvă, apoi punem, treptat, mălaiul, amestecând continuu.
Lăsăm mămăliga să fiarbă, amestecând-o din când în când, până când se îngroașă, iar la final,încorporăm untul în ea.
Ardeii iuți îi tragem ușor la tigaia încinsă, fără grăsime.
Ouăle se fierb, tari.
Așezăm pe platou un rând de mămăligă fierbinte, un rând de ouă tăiate în bucăți, iar mămăligă, un rând de carne și cârnați, turnăm puțin sos și decorăm cu chivas tăiat mărunt.
Servim preparatul cu ardei iute.
Mușchiuleț de miel cu caviar de mentă... Cartofi turcești cu burger vegetal...