Antena Căutare

Ton în mantie de chives și lămâie cu piureuri de legume, în coșulețe de parmezan

Un preparat complex, cu o multitudine de ingrediente combinate într-un mod spectaculos: „Ton în mantie de chives și lămâie cu piureuri de legume, în coșulețe de parmezan”!

Ton în mantie de chives și lămâie cu piureuri de legume, în coșulețe de parmezan
Ton în mantie de chives și lămâie cu piureuri de legume, în coșulețe de parmezan

Un preparat complex, cu o multitudine de ingrediente combinate într-un mod spectaculos: „Ton în mantie de chives și lămâie cu piureuri de legume, în coșulețe de parmezan”!


Ingrediente pentru Ton în mantie de chives și lămâie cu piureuri de legume, în coșulețe de parmezan

  • 750 g file de ton roșu
  • 2 lămâi
  • 1 caserolă chives
  • Sare
  • Piper alb măcinat
  • 250 ml ulei
  • 250 g ciuperci
  • 10 buc. baby morcovi
  • 750 ml vin alb
  • 300 g parmezan
  • 3 buc. păstârnac
  • 250 g unt
  • 1 l smântână de gătit
  • 250 g sfeclă roșie, prefiartă
  • 1 crenguță cimbru verde
  • 1-2 crenguțe de rozmarin
  • 1 căpățână de usturoi
  • Flori comestibile pentru decor

Mod de preparare Ton în mantie de chives și lămâie cu piureuri de legume, în coșulețe de parmezan

Se curăță și se spală baby morcovii și păstârnacul.

Păstârnacul se taie în cuburi și se pune la fiert în apă rece cu un praf de sare. Se scurge, apoi și se trece prin blender. Se adaugă untul, sare și piper după gust și se potrivește cremozitatea piureului cu smântână de gătit. Se picură și puțină zeamă de lămâie. Piureul se trece prin sită pentru a avea o textură fină.

Baby morcovii se fierb întregi în apă cu sare. Se scot din apa fiartă și se pun în apă rece cu gheață.

Se fierbe și sfecla roșie tot în apă rece cu un praf de sare. Sfecla fiartă și tăiată în cubulețe se scurge de apă și se trece prin blender cu sare și piper. Se adaugă unt topit și smântână de gătit pentru cremozitate. Se trece prin sita pentru a avea o textura fină.

Se rade parmezanul printr-o răzătoare fină. Se încinge o tigaie de teflon și se presară parmezan pe toată baza ei. Se lasă pe foc până se topește și prinde o culoare aurie. Cât timp parmezanul e cald se dezlipește de tigaie cu o lingură de lemn, se așază pe fundul unei căni de cafea și se modelează într-o formă de coșuleț.

Se incinge o tigaie cu ulei de floarea soarelui și se adaugă usturoi, cimbru, salvie și rozmarin pentru aromatizarea uleiului. Se adaugă și baby morcovii și se prăjesc pentru câteva minute.

Se toacă fin coji de lămâie, chives, usturoi, rozmarin și se amestecă cu sare, piper, ulei de masline. Tonul se trece prin acest amestec și se prăjește pentru 1 minut pe fiecare parte. Apoi se va tăia în felii groase de 1 cm și se va așeza pe farfurii.

Ciupercile Enoki se spală și se pun într-un vas în care se adaugă ulei de măsline, sare, piper, usturoi tocat cubulețe mici și zeamă de lămâie și se masează bine pentru a se aromatiza ciupercile.

După ce se îmbibă cu acest amestec, ciupercile se așază în coșulețele de parmezan, alături de ton și baby morcovi, iar alături piureurile.

Pipote și inimi de pui cu legume... Empanadas cu creveți și cașcaval...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x