Ingrediente
- 400 gr tagliatelle
- 50 gr sare
- 200 ml ulei
- 500 gr brânzăa grasă de vaci
- 5 ouă5 buc
- 500 gr zahăr
- 100 gr zahăr pudră
- 200 gr stafide aurii
- 2 lămâi
- 2 portocale
- 1 pachet foi de plăcintă
- 100 gr afine proaspete
- 500 ml vin roșu demisec
- 200 gr miere de albine
- 50 gr amidon alimentar
- 200 gr unt
- 200 gr gem de afine
- 500 ml gran cuccina
- 50 gr mentă
- 12 flori comestibile( galbene)
- 100 gr smântână
- 30 gr zahăr vanilinat
Mod de preparare
Se fierb tagliatellele în apă cu sare, după care se lasă la scurs.
Brânza de vaci se amestecă cu smântâna, zahărul pudră, stafidele, coajă de lămâie şi portocală și zahăr vanilat.
Se separă gălbenuşurile de albuşuri.
Gălbenuşurile se amestecă cu 5 linguri de zahăr, până la omogenizare.
Albușurile se bat spumă împreună cu 2 linguri de zahăr.
Se amestecă albușurile cu gălbenuşurile, se adaugă brânza și toate se amestecă cu tagliatellele fierte.
Foile de plăcintă se aşază în cele patru forme, după care se pune umplutura de brânză, se ung cu unt și se dau la cuptor pentru 30 de minute.
Sosul de afine se prepară cu o reducţie de vin roşu, afine, gem de afine, miere, sare şi zeamă de lămâie.
Pentru consistența dorită se adaugă puțin amidon,
Sosul de mentă se prepară prin fierberea gran cuccina în care se adaugă pastă de mentă, cu sare şi lămâie,
Se servesc tagliatellele cu brânză, cu cele două sosuri.
Momițe de vițel, cremă de armagnac, ciuperci pleurotus crocante și legume fondante... Mușchi de miel în crustă de migdale și fistic...