Antena Căutare

Ce zici de o prăjitură cu cremă de vanilie și fructe de pădure? Rețeta de care te vei îndrăgosti!

Vladutz, bucatarul de la Neatza, a preparat o prajitura delicioasa, pe care a ornat-o cu crema de vanilie si multe fructe de padure si a denumit-o "Prajitura Roxy".

Vladutz, bucatarul de la Neatza, a preparat o prajitura delicioasa, pe care a ornat-o cu crema de vanilie si multe fructe de padure si a denumit-o "Prajitura Roxy".

Ingrediente:

Aluat pentru doua tavi de chec:

  • 8-10 oua
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • o cana ulei de masline
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
Articolul continuă după reclamă

Crema de vanilie:

  • 6 galbenusuri
  • 1 l lapte
  • 100 g faina
  • 200 g unt
  • sare
  • esenta de vanilie
  • 2-3 plicuri zahar vanilat

Pentru decor:

  • 1 kg fructe de padure
  • zahar pudra

Mod de preparare:

Pentru aluat, se separa albusurile de galbenusuri si se presara sare peste ele.
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga treptat zaharul.
Galbenusurile se freaca bine cu un praf de sare, pentru intensificarea culorii.
Se adauga si uleiul peste galbenusuri, apoi se toarna treptat peste bezeaua de albusuri si se amesteca incet, pana la omogenizare.
La final se adauga faina in ploaie.
Din aluat se da deoparte 1/4 si se amesteca cu cacaua si esenta de rom.
Peste restul aluatului, se adauga esenta de vanilie.
Se tapeteaza tavile de chec cu hartie de copt si se toarna aluatul cu vanilie in ele, impartit in mod egal.
Deasupra aluatului cu vanilie se intinde aluatul cu cacao si rom.
Se dau tavile la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, apoi prajiturile se lasa sa se tempereze.
Pentru crema de vanilie, se pune laptele la fiert cu 2-3 linguri de zahar si un varf de cutit cu sare.
Galbenusurile se amesteca bine cu restul de zahar, apoi se adauga faina, se omogenizeaza si se dilueaza cu putin lapte rece, 2-3 linguri, apoi se adauga treptat, laptele fierbinte, amestecand continuu pentru a se omogeniza.
Se pune vasul pe foc si se fierbe crema amestecand continuu in ea, pana cand clocoteste de 2-3 ori.
Se ia vasul de pe foc, se adauga esenta(2-3 lingurite) si se lasa crema sa se raceasca, acoperita cu o folie sa nu prinda crusta.
Cand este rece, se mixeaza untul cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza treptat in crema.
Cu aceasta crema se glazureaza prajitura, fie taiata in felii, fie lasata intreaga, apoi se presara deasupra fructele de padure si se pudreaza cu zahar.

Te-ai săturat de clasicii cartofi copți? Hai să încerci o rețetă demențială, cu care sigur nu vei da greș!... E gata în doar CINCI MINUTE! Prăjitură de post cu ANANAS. Trebuie să încerci reţeta asta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 14 noiembrie 2024. Camelia a câștigat suma de 7500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 14 noiembrie 2024. Camelia a câștigat suma de 7500 de lei Joi, 14.11.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x