Florin Morariu este omul care a făcut înconjurul presei din Londra, dar și din România. A fost numit erou după ce, în seara de 3 iunie, atunci când Marea Britanie a fost ținta unui nou atentat terorist, revendicat de gruparea Stat Islamic, n-a rămas nepăsător în fața morții.
Istoria recentă îl plasează pe Florin în mijlocul unuia dintre cele mai înfricoșătoare momente prin care au trecut locuitorii Londrei în ultima perioadă. Curajul românului și-a spus cuvântul în timpul atacului, când acesta a adăpostit oameni care se aflau în pericol în brutăria în care lucra și a ripostat împotriva teroriștilor, pornind pe urmele lor.
Recunoscut de autoritățile britanice ca fiind un adevărat erou și ridicat la rang de onoare de către primăria orașului Iași, Florin Morariu a revenit în România cu un scop precis: acela de a-i cunoaște pe cei trei chefi și de a-și încerca norocul la ”Chefi la cuțite”.
Florin a gătit pui cu smântână și ciuperci, după o rețetă veche pe care obișnuia să o prepare bunica sa. Chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu au fost cu adevărat încântați să îl cunoască și au avut ocazia să îl felicite atât pentru curajul dovedit într-o situație limită, cât și pentru modul în care a reinterpretat o mâncare tradițională, în stil moldovenesc.
La cei 32 de ani, ieșeanul a povestit în fața chefilor cum au stat lucrurile în acea seară teribilă și ce anume l-a făcut să îi înfrunte pe teroriști fără a se gândi de două ori.
”Nu sunt un erou, nu mă consider un erou, cred că oricine ar fi fost în postura mea ar fi făcut același lucru”, a mărturisit Florin care le-a adus chefilor și un cadou: câte un făcăleț pentru fiecare.