Antena Căutare

Chefi la cuțite, 30 martie 2021. Ștefan Niță vrea să demonstreze că există alternativă gustoasă la carne. Din ce a gătit un burger

Ștefan Niță le-a făcut o surpriză chefilor în a 15-a ediție Chefi la cuțite, cu un burger care nu conținea vreo urmă de carne.

stefan nita, chefi la cutite, camasa rosie, fundal galben Galerie
Ștefan Niță le-a făcut o surpriză chefilor în a 15-a ediție Chefi la cuțite, cu preparate ce nu conțineau ingrediente de origine animală | Antena 1

În ediția 15 Chefi la cuțite, Ștefan Niță a venit pregătit să demonstreze că mâncarea gustoasă nu trebuie să aibă neapărat să conțină carne sau produse de origine animală.

Concurentul susține că a descoperit această latură culinară în liceu, când nici nu știa exact cum se numește, dar, treptat, a devenit un cunoscător al alimentelor ”plant-based”, din care a venit să le gătească și celor trei chefi astăzi.

Ce părere au avut chefii de burgerul fără carne gătit de Ștefan Niță în ediția 15 Chefi la cuțite

”Am fost tot timpul un copil gras. Un copil care a fost hrănit excesiv de către mamă, pentru că în felul ăsta își arăta dragostea și prețuirea pentru copilul ei,” a dezvăluit Ștefan Niță, ce acum e bucătar plant-based. ”Am fost tot timpul frustrat din cauza asta. Am avut totdeauna peste o sută de kilograme.”

Citește mai multe știri Chefi la cuțite aici

”Una peste alta am încercat să găsesc care este taina alimentelor și cum se transformă ele,” a continuat Ștefan.

Citește și: Rețeta senzațională de burger propusă de Chef Scărlătescu

Pentru preparatul pregătit pentru Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, Ștefan a ales un burger fără carne, cu o chiftea ”rapidă”, pe bază de nuci și semințe, cu 19 grame de proteină pe suta de grame (un procent apropiat de cel al cărnii de vită).

La burger a adăugat o maioneză de soia, sos barbeque și ”brânză” creată din caju, mărar și ceapă. Pe lângă preparatul principal, Ștefan a pregătit și o gustare dulce raw.

Atunci când cei trei chefi au văzut farfuriile, chef Dumitrescu a fost primul care a observat că nu au de-a face cu un burger clasic, ci cu o variantă realizată din plante.

La masa de jurizare, cei trei chefi au fost impresionați de povestea lui Ștefan și de cum a reușit să transforme mai multe meniuri de-a lungul carierei, potrivit spuselor sale.

Într-un final, concurentul a spus că el a venit la emisiunea Chefi la cuțite pentru a demonstra că există o alternativă gustoasă la preparatele din carne și că nu își dorește să treacă în etapa următoare a emisiunii - bootcamp.

Citește și: Rețetă de drob pentru vegani. Rețetă de drob din legume și semințe, gustos și sănătos

Pentru preparatul său, Ștefan Niță a primit de la cei trei chefi un cuțit de argint, în cea de-a 15-a ediție a show-ului culinar Chefi la cuțite.

Despre sezonul 9 al emisiunii Chefi la cuțite de la Antena 1

În sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite”, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu se vor întrece în numeroase bătălii culinare.

Fiecare va recurge la diferite strategii pentru a ajunge cu un pas mai aproape de victorie, într-un show ce va ține publicul cu sufletul la gură.

Concurenți de toate vârstele și din toate colțurile lumii, cu povești de viață suprinzătoare, vor încerca să demonstreze că merită să ajungă cât mai departe, în sezonul 9 al îndrăgitului show culinar „Chefi la cuțite”, de la Antena 1.

Vezi edițiile integral pe AntenaPlay!

Emisiunea „Chefi la cuțite” sezonul 9 este difuzată duminica de la ora 20:00, dar și luni și marți, de la ora 20:30, la Antena 1.

Chefi la cuțite – lider de audiență luni. Antonia și Alex Velea, surpriza serii la audițiile pe nevăzute, diseară, la An... Chefi la cuțite, 30 martie 2021. Florin Dumitrescu, scos din minți în proba amuletei 15. Ce a pățit în bucătărie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x