a1. ro îți prezintă astăzi rețeta celui mai delicios mousse de ciocolată: un gust de care nu te vei mai putea despărți!
Ingrediente pentru două persoane:
200 g frişcă lichidă
75 g zahăr pudra
150 g ciocolată amăruie
3 ouă
2 linguriţe cafea măcinată
Mod de preparare
Se prepară 50 ml espresso şi se lasă la răcit. Se toacă mărunt ambele feluri de ciocolată şi se topesc în baie de aburi. Se lasă puţin la răcit. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşul se amestecă cu zahărul pudra şi se bate câteva minute, până se obţine o masă cremoasa şi deschisă la culoare. Se adaugă pe rând ciocolată şi espresso. Se bate frişca până se întăreşte iar apoi se încorporează. Se bate albușul până se obţine o spumă tare şi se încorporează amestecând până se obţine o spumă aerată.
Se pune la rece timp de 2 - 3 ore. Înainte de servire se ornează cu ciocolată albă răzuită. A se consumă în aceeaşi zi.