Antena Căutare

Vrei să faci un desert delicios și nu ai prea mult timp la dispoziție? Încearcă "Mere cu căciuliță", un preparat savuros cu biscuiţi şi mascarpone

Vrei să faci un desert delicios și nu ai prea mult timp la dispoziție? Încearcă un preparat foarte simplu de făcut, cu mascarpone și biscuiți: "Mere cu căciuliță".

Vrei să faci un desert delicios și nu ai prea mult timp la dispoziție? Încearcă un preparat foarte simplu de făcut, cu mascarpone și biscuiți: "Mere cu căciuliță".

INGREDIENTE:

1,5 kg mere roșii

150 g biscuiți sprițați

250 g mascarpone

4 albușuri de ouă

50 g fistic

400 g cremă de brânză, tartinabilă

1 kg zmeură

200 g zahăr pudră

MOD DE PREPARARE:

Se curăță merele, li se înlătură cotoarele și se dau la cuptorul preîncălzit, pentru 5-7 minute, atât cât să se pătrundă ușor, apoi se lasă să se răcească.

Zmeura se fierbe împreună cu 100 g zahăr și o ceșcuță de apă, nu mai mult de 10 minute, apoi se trece prin sită, pentru a obține un sos fin.

Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până se obține o bezea fermă.

Crema de brânză se amestecă cu mascarponele, jumătate din piureul de zmeură și fisticul măcinat mai grosier, iar cu această compoziție se umplu merele, așezate în prealabil pe câte un biscuit.

Se glazurează merele cu restul de piure de zmeură, apoi cu un posh, se sprițează cu bezeaua, sub formă de căciuliță.

Cu ajutorul unui arzător, se caramelizează bezeaua pentru un aspect mai plăcut.

Vezi VIDEO cu pașii rețetei AICI!

VIDEO! Gina Pistol e din ce în ce mai sexy! Cum a fost surprinsă frumoasa vedetă la cumpărături... Salată de crudități, „regina sezonului”! E ieftină, extraordinară pentru sănătate și ușor de făcut!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x