Acest desert sănătos poate fi pe placul mai multor pofticioși pentru că este un dulce fără gluten. Prăjitura cu cacao și sfeclă roșie va cucerit rapid inimile celor dragi.
Brownie-ul cu sfeclă roșie nu conține făină și are o cantitate scăzută de grăsimi. Făină este, în schimb, înlocuită de cacao. Sfecla roșie face prăjitura să fie mai moale, iar blatul e mai roșiatic, fără să influențeze în vreun fel gustul desertului. Mulți dintre cei care gustă acest preparat nici măcar nu știu că este cu sfeclă.
Citește și: Friptură de porc cu bere. Rețeta și pașii pentru o carne fragedă și gustoasă
Glazura este unde delicioasă din brânză quark și fructe. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru acest preparat.
Ingrediente – Rețeta inedită de brownie cu sfeclă roșie
Pentru blat
- 450-500 gr sfecltă roșie
- 2 banane mici
- 4 ouă
- 4-5 linguri miere
- 2 linguri de ulei de coos
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1/2 linguriță de scorțișoară
- 1/2 cană de cacao
- 6 linguri de iaurt
- jumătate de plic de praf de copt
Pentru glazură
- 3 linguri de miere
- 100 gr iaurt
- 150 gr brânză quark
- căpșuni sau zmeură
Mod de preparare - Rețeta inedită de brownie cu sfeclă roșie
Pentru început, se dă pe răzătoarea mică sfecla roșie, după care se pune într-o cratiță cu apă pe foc la fiert. Lăsăm sfecla până dă în clocot și își lasă sucul și culoarea. Atunci când începe să clocotească, punem capacul și mai lăsăm pe foc sfecla încă 20 min la foc mic, potrivit Magiciana Fit.
Citește și: Rețeta delicioasă de prăjitură Gerbeaud. Desertul cu multă nucă care va deveni preferatul familiei
Din când în când, ar fi bine să verifici sfecla pentru a evita ca aceasta să se ardă. După ce e bine fiartă, se pune în blender împreună cu restul ingredientelor pentru aluat. Vom obține un aluat destul de lichid, care se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Brownie se coace la 180 grade pentru aproximativ 30-35 minute.
Pentru a pregăti glazură, trebuie să amestecăm iaurtul, brânza quark și mierea. După ce s-a răcit prăjitura, se decorează cu glazura și se decorează cu fructele, în funcție de preferințe. Acest desert sănătos se poate consuma imediat după ce se răcește sau chiar și a doua zi la cafea.
Citește și: Rețeta originală pentru mici. Cum se făceau mititeii acum 100 de ani