De ce nu trebuie să speli carnea înainte s-o gătești. Vei renunța definitiv la acest obicei

Atunci când vine vorba de gătit, toți ne dorim să acordăm o atenție sporită igienei. Totuși, puțini sunt cei care știu de ce nu trebuie să spălăm carnea de pui înainte de gătire.

Carnea nu trebuie spălată înainte de gătire, fiindcă acest obicei poate afecta sănătatea

sursa foto: Shutterstock

Fie că vorbim despre produse la pungă sau la casoletă, există numeroase persoane care consideră că bucățile de carne de pui trebuie spălate înainte de-a fi puse la gătit.

De-a lungul timpului au existat totuși numeroase studii care au demonstrat de ce nu trebuie să speli carnea pe care urmează s-o gătești și cât de nociv sau periculos poate să devină acest lucru.

De ce nu trebuie să speli carnea înainte s-o gătești

Dacă și tu te afli printre cei care fac acest lucru, atunci cu siguranță te vei opri din acest obicei, odată ce vei afla părerea experților.

Citește și: ​De ce nu sunt ferestre în supermarket. Motivele pentru care comercianții preferă lumina artificială

Multe persoane deschid pungile și casoletele și aruncă bucățile de carne de pui în chiuvetă, cu scopul de-a le spăla de zeama ce s-a format în interiorul ambalajului. Dar experții avertizează că acest lucru nu numai că nu elimină bacteriile sau alte elemente patogene de pe hrană, dar poate contribui semnificativ la răspândirea acestora în toată bucătăria, inclusiv pe suprafețele curate, precum marginea chiuvetei, scurgătorul de vase sau vesela din interiorul acestuia sau pe blatul de lucru.

imagine cu mainile unei persoane care spala carnea

Descoperă de ce nu trebuie să speli carnea

„Singurul mod eficient de-a scăpa de bacteriile din sau de pe carne este gătitul corect”, a dezvăluit Eric Sieden, director al serviciului de nutriție și mâncare în cadrul unor spitale din New York, Statele Unite ale Americii, potrivit celor de la rd.com.

Ce se întâmplă dacă speli carnea înainte de gătire

În plus, după ce a explicat de ce carnea de pui nu trebuie spălată, acesta a pus în evidență faptul că regula se aplică și în cazul peștelui sau al altor tipuri de carne (vită, porc, miel etc).

Citește și: De ce lenjeria și prosoapele de la hotel sunt întotdeauna albe. Iată motivele

Citește și
colaj de imagini cu simona halep si toni iuruc
Cine sunt fostele soții ale lui Toni Iuruc. Partenerul Simonei Halep a mai fost căsătorit de două ori
Cine sunt fostele soții ale lui Toni Iuruc. Partenerul Simonei Halep a mai fost căsătorit de două ori
Petrică Cercel în două ipostaze diferite
A murit Petrică Cercel. Artistul se afla în stare gravă la spital, după ce a fost infectat cu COVID-19
A murit Petrică Cercel. Artistul se afla în stare gravă la spital, după ce a fost infectat cu COVID-19
Simona Halep și Loredana
Loredana, apariție spectaculoasă la nunta Simonei Halep. Artista a cântat la marele eveniment și a făcut senzație cu ținuta sa
Loredana, apariție spectaculoasă la nunta Simonei Halep. Artista a cântat la marele eveniment și a făcut senzație cu ținuta sa
Mai multe articole

Mai mult decât atât, mai există și un alt motiv pentru care nu trebuie să spălam carnea înainte de-a o găti. Prin faptul că adăugăm un plus de umezeală la contribuim, fără săn ne dăm seama, la schimbarea gustului cărnii. În timpul procesului de gătit, apa ce rămâne pe bucățile de carne va crește nivelul de abur și va afecta astfel textura finală.

Dacă totuși vrei să elimini zeama de pe alimente, atunci specialiștii te sfătuiesc să folosești un șervet de bucătărie cu care să tamponezi atent suprafața cărnii. Iată două motive suficient de întemeiate pentru a te convinge de ce nu trebuie să speli carnea pe care urmează s-o gătești.

Parteneri
Horoscopul lunii octombrie 2021. Berbecii trebuie să spună ceea ce simt. Descoperă ce-ți rezervă astrele
Horoscopul lunii octombrie 2021 spune că în ciuda haosului, incertitudinii și a energiei lipsă, există luminița de la capătul tunelului. Chiar dacă zilele se scurtează, dacă ești dispusă să faci o schimbare în viața ta, atunci acum este momentul potrivit.
Catine.ro
Ultimele știri