- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Chef Roxana Blenche l-a avut drept invitat pe Nea Marin în emisiunea Hello Chef, sezonul 4. În ediția cu numărul 16, difuzată pe 11 decembrie 2022 la Antena 1, cei doi au arătat cum se pregătește cea mai bună rețetă de tort diplomat.
Roxana Blenche și Nea Marin au pregătit o rețetă de tort diplomat la Hello Chef sezonul 4, ediția 16 din 11 decembrie 2022
De data aceasta, ediția 16 a emisiunii Hello Chef sezonul 4 de la Antena 1a adus o adevărată minunăție de rețetă de tort diplomat. Am putut descoperi de la Roxana Blenche cum putem face o rețetă mai rapidă, folosind pișcoturi în loc de blat.
Citește și: Red Velvet Cake. Rețetă de tort catifea roșie
Ingrediente rețetă tort diplomat:
- 5 ouă
- 200 gr zahăr
- 3 kg făină
- 1 păstaie vanilie
- 3 g foi gelatină
- 1 conservă ananas
- 3 portocale
- 3 kiwi
- 100 gr zmeură
- amidon
- esență de vanilie
- frișcă lichidă
- pișcoturi
- lapte
Citește și: Tort Mușuroi de furnici. Rețeta tortului Muraveinik sau Anthill
Mod de preparare rețetă tort diplomat:
După ce au pregătit ingredientele, puse la dispoziție de Kaufland, și au glumit, cei doi s-au apucat de rețeta de diplomat. Se pune laptele la fiert cu semințele din păstaia de vanilie. Gălbenușurile se freacă biine cu zahăr, apoi se adaugă amidon, prin cernere. Apoi, aici se adaugă puțin câte puțin laptele fiert, în timp ce se amestecă folosind telul. Amestecul se ține pe foc până se omogenizează, apoi se lasă la răcit.
Între timp, Roxana Blenche a luat o tavă în care a pus inelul pentru blat. Pișcoturile se moaie în zeama de la conserva de la ananas, apoi se face baza tortului. Se taie fructele în dimensiunea și forma dorită, iar frișca lichidă se bate la mixer până devine pufoasă. fructele se amestecă în vasul cu lapte, luat între timp de pe foc și răcit. Se toarnă în baza de tort și se lasă 12 ore la frigider.
Citește și: Karpatka, tort din bucătăria poloneză
Apoi se pune frișcă bătută deasupra, apoi se ornează cu kiwi, portocale și zmeură.
În timp ce gătea alături de Blenche, Nea Marin a făcut și o dezvăluire neașteptată și a zis ce îi displace în prezent la români.
„În 2022 acum, românii joacă hora, dar s-au pierdut denumirile jocurilor. S-au simplificat denumirile, nu mai recunosc nimic. Eu sunt colecționar de jocuri tradiționale. În mintea mea și acasă la mine în arhivă găsești sute, mii de jocuri tradiționale. Toată viața am făcut asta”, a dezvăluit Nea Marin, în timp ce gătea alături de Roxana Blenche, în episodul 16 din Hello Chef sezonul 4.
Am aflat despre Nea Marin că îi plac ciorbele, sarmalele și mâncărurile tradiționale cu mult gust.
Urmărește clipul video de mai sus ca să descoperi cum au pregătit Roxana Blenche și Nea Marin o super rețetă de tort diplomat, cu ingrediente simple.
Hello Chef, în fiecare duminică, de la ora 14:00, la Antena 1
În fiecare duminică, de la 14:00, Antena 1 le aduce pasionaților de gătit și bucătărie un nou cooking show pe gustul lor: Hello Chef. Gazda emisiunii este nimeni alta decât Roxana Blenche, pe care publicul a avut șansa să o cunoască și să o susțină la Chefi la Cuțite.
Ce iese când se întâlnesc un bucătar, o celebritate gurmandă şi un specialist pasionat de nutriţie, telespectatorii pot afla urmărind Hello Chef, în fiecare duminică, de la ora 14:00, la Antena 1.