Antena Căutare

Hello Chef, episodul 6. Rețetă de ceafă de porc aromatizată, servită cu cartofi dulci și dovleac, sălățică de cous-cous cu legume

În episodul 6 de Hello Chef, chef Roxana Blenche a pregătit ceafă de porc aromatizată, gătită la cuptor, servită cu cartofi dulci și dovleac, sălățică de cous-cous cu legume de sezon și rodie, ou de prepeliță prăjit și sos de hrean cu usturoi. La desert, Roxana, ajutată de Cosmin Natanticu a pregătit panacotta cu jelly de căpșuni, fructe, mousse de zmeură și cardamon și pământ comestibil.

hello chef ep 6 Galerie
În fiecare săptămână, chef Roxana Blenche și invitații ei încearcă să găsească echilibrul perfect între gust și sănătate prin folosirea celor mai bune ingrediente. | Antena 1

În fiecare săptămână, chef Roxana Blenche și invitații ei încearcă să găsească echilibrul perfect între gust și sănătate prin folosirea celor mai bune ingrediente.

Cum acest lucru nu este ușor și aveau nevoie de un partener, au ales să meargă la sigur, la Kaufland, unde profită de varietatea și prospețimea produselor lor pentru a-i inspira pe telespectatori să își transforme bucătăriile în mici ateliere de gătit.

Astăzi, ajutată de comediantul Cosmin Natanticu, a gătit cea mai gustoasă și fragedă ceafă de porc.

Rețetă de ceafă de porc aromatizată, gătită la cuptor, servită cu cartofi dulci și dovleac, sălățică de cous-cous cu legume de sezon și rodie, ou de prepeliță prăjit și sos de hrean cu usturoi

După ce și-a făcut cumpărăturile de la Kaufland, unde a găsit produse proaspete și de calitate, Roxana s-a teleportat în bucătărie alături de Natanticu pentru a pregăti o masă delicioasă.

Ingrediente

-alune de pădure

Pentru batoane de dovleac

-300 gr dovleac

-100 g unt

-sare

Pentru piure de porumb

-500 porumb

-500 smântână lichidă

-sare

-20 g unt

-lapte

Pentru ceafa de porc

-600 gr ceafă de porc

-coriandru boabe

-cardamon

-chimen

-sare

-piper

-100 ml sos de soia

-100 ml ulei

-200 gr alune de pădure

-boia dulce

Pentru cous-cous

-200 g cous cous

-sare

-o rodie

-100 g dovlecel

-o legătură pătrunjel

-ulei măsline

Citește și: Hello Chef, episodul 5. Rețeta de arancini dulci cu cremă de ciocolată a Roxanei Blenche. Ingrediente și mod de preparare

Pentru marinată

-usturoi

-coriandru

-chimen

-boia

-sare

-sos de soia

-200 ml ulei de măsline

Mod de preparare

Punem apa la fiert pentru cous-cous. Între timp pregătim piureul de porumb. Scurgem porumbul din conservă și îl punem în tigaie. Se adaugă și laptele în tigaie și se pune pe foc.

Citește și: Hello Chef, episodul 4. Rețeta de ruladă din piept de pui și piure de ciuperci a Roxanei Blenche. Ingrediente și mod de preparare

Boabele de rodie se scot într-un bol. Între timp, tăiem ceafa de porc. Se așează în tavă bucățile de ceafă și se condimentează cu sare și piper și se lasă deoparte.

După ce a fiert cous-cous-ul, se lasă la răcit într-un bol și se adaugă ulei de măsline. Amestecăm bine și apoi adăugăm apă fierbinte. Punem o folie deasupra bolului și lăsăm deoparte. Pentru a prepara piureul de porumb, după ce a fiert împreună cu laptele, se transferă într-un bol și se adaugă 50 gr unt și se pasează. La sfârșit se pune puțin amidon și se amestecă în continuare.

Printre glumele lui Natanticu și hohotele de râs ale Roxanei, cei doi s-au apucat să facă și cartofii dulci. Cartoful a fost curățat, tăiat cuburi și pus la fiert, iar același lucru s-a întâmplat și cu dovelacul.

Se amestecă ingredientele pentru marinată și se mixează. Apoi se ung bucățile de carne cu marinata obținută. Se așează în tavă și se adaugă și apă. Ceafa de porc se pune în cuptor la 160 grade.

Între timp, tăiem alunele și se trag la tigaie. Apoi dovlecelul se decojește și se taie mărunt. Se toacă și menta și pătrunjel. Se amestecă cu cous-cous-ul și se adaugă și ulei de măsline.

Pentru a pregăti cartoful, se adaugă în tigaie ulei de măsline, 100 g unt și se pun cuburile de cartof dulce fiert. Apoi se prăjește în tigaie un ou de prepeliță.

Totul e gata, iar Roxana a pregătit plaitingul alături de Cosmin Natanticu.

Pentru a vedea cum au ales Roxana Blenche și doctorul Cezar ingredientele potrivite și pentru a găsi inspirație și în alte rețete, poți intra pe Kaufland.ro.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x