În fiecare săptămână, chef Roxana Blenche și invitații ei încearcă să găsească echilibrul perfect între gust și sănătate prin folosirea celor mai bune ingrediente.
Cum acest lucru nu este ușor și aveau nevoie de un partener, au ales să meargă la sigur, la Kaufland, unde profită de varietatea și prospețimea produselor lor pentru a-i inspira pe telespectatori să își transforme bucătăriile în mici ateliere de gătit.
Astăzi, ajutată de comediantul Cosmin Natanticu, a gătit cea mai gustoasă și fragedă ceafă de porc.
Rețetă de ceafă de porc aromatizată, gătită la cuptor, servită cu cartofi dulci și dovleac, sălățică de cous-cous cu legume de sezon și rodie, ou de prepeliță prăjit și sos de hrean cu usturoi
După ce și-a făcut cumpărăturile de la Kaufland, unde a găsit produse proaspete și de calitate, Roxana s-a teleportat în bucătărie alături de Natanticu pentru a pregăti o masă delicioasă.
Ingrediente
-alune de pădure
Pentru batoane de dovleac
-300 gr dovleac
-100 g unt
-sare
Pentru piure de porumb
-500 porumb
-500 smântână lichidă
-sare
-20 g unt
-lapte
Pentru ceafa de porc
-600 gr ceafă de porc
-coriandru boabe
-cardamon
-chimen
-sare
-piper
-100 ml sos de soia
-100 ml ulei
-200 gr alune de pădure
-boia dulce
Pentru cous-cous
-200 g cous cous
-sare
-o rodie
-100 g dovlecel
-o legătură pătrunjel
-ulei măsline
Pentru marinată
-usturoi
-coriandru
-chimen
-boia
-sare
-sos de soia
-200 ml ulei de măsline
Mod de preparare
Punem apa la fiert pentru cous-cous. Între timp pregătim piureul de porumb. Scurgem porumbul din conservă și îl punem în tigaie. Se adaugă și laptele în tigaie și se pune pe foc.
Boabele de rodie se scot într-un bol. Între timp, tăiem ceafa de porc. Se așează în tavă bucățile de ceafă și se condimentează cu sare și piper și se lasă deoparte.
După ce a fiert cous-cous-ul, se lasă la răcit într-un bol și se adaugă ulei de măsline. Amestecăm bine și apoi adăugăm apă fierbinte. Punem o folie deasupra bolului și lăsăm deoparte. Pentru a prepara piureul de porumb, după ce a fiert împreună cu laptele, se transferă într-un bol și se adaugă 50 gr unt și se pasează. La sfârșit se pune puțin amidon și se amestecă în continuare.
Printre glumele lui Natanticu și hohotele de râs ale Roxanei, cei doi s-au apucat să facă și cartofii dulci. Cartoful a fost curățat, tăiat cuburi și pus la fiert, iar același lucru s-a întâmplat și cu dovelacul.
Se amestecă ingredientele pentru marinată și se mixează. Apoi se ung bucățile de carne cu marinata obținută. Se așează în tavă și se adaugă și apă. Ceafa de porc se pune în cuptor la 160 grade.
Între timp, tăiem alunele și se trag la tigaie. Apoi dovlecelul se decojește și se taie mărunt. Se toacă și menta și pătrunjel. Se amestecă cu cous-cous-ul și se adaugă și ulei de măsline.
Pentru a pregăti cartoful, se adaugă în tigaie ulei de măsline, 100 g unt și se pun cuburile de cartof dulce fiert. Apoi se prăjește în tigaie un ou de prepeliță.
Totul e gata, iar Roxana a pregătit plaitingul alături de Cosmin Natanticu.
Pentru a vedea cum au ales Roxana Blenche și doctorul Cezar ingredientele potrivite și pentru a găsi inspirație și în alte rețete, poți intra pe Kaufland.ro.