Antena Căutare

Andreea Dumitrache recomandă "Piept de raţă cu reducţie de balsamic, piure de cartof dulce si fasole verde cu seminţe de susan"

Ingrediente

  • 1 bucata piept de rata
  • 200 g cartof dulce
  • 30 g unt
  • 1 ceapa mica sau 2 echalottes
  • 200 ml apa sau supa de legume
  • 20 ml smantana de gatit 35 % grasime
  • Nucsoara
  • 100 ml otet balsamic
  • 1 steluta de anason
  • ¼ baton de scortisoara
  • 10 ml miere
  • 100 g fasole verde
  • 10 ml ulei de susan
  • 5 g seminte de susan

Mod de preparare

Piept de rata: Se cresteaza pielea pieptului de rata si se pune in tigaie la foc mediu pe partea cu pielea. Cand ajunge la culoarea auriu inchis, se intoarce si se mai lasa 2-3 minute. Se da la cuptor la 180 de grade Celsius timp de 10-12 minute.

Piure de cartof dulce: Ceapa se taie marunt si se soteaza in unt la foc mic 1-2 minute. Cartoful se taie cubulete mici si se pune peste ceapa. Se mai lasa 5 minute si se amesteca din cand in cand pentru a nu se lipi. Se pune apa sau supa de legume si se fierbe pana se evapora tot lichidul. Se adauga smantana si se mai lasa 2-3 minute, apoi se blendeaza. Se potriveste de sare si piper si putina nucsoara.

Reductie de balsamic: Otetul balsamic, anasonul si scortisoara se pun intr-o tigaie la foc mediu pana se obtine un lichid care se tine de lingura. Se da la o parte de pe foc si se adauga mierea, putina sare si piper.

Fasole verde: Fasolea se blanseaza in apa fiarta cu sare. Se trage imediat la tigaie cu uleiul de susan, se adauga sare si piper. Se da de pe foc si se adauga semintele de susan.

Kinga Tanko vă invită să savurați "Cotlete de berbec cu cartofi cu rozmarin"... Tavi Oprea vă invită la o porţie de Piept de curcan cu salvie, bacon și couscous...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Iadul Bucătarilor nu e panică:). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/iadul-bucatarilor/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts, iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttps://antenaplay.ro/iadul-bucatarilor.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Roxana Blenche și chef Samuel, o nouă provocare în bucătărie! Ce rețete au de gătit pentru Nicoleta Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Roxana Blenche și chef Samuel, o nouă provocare în bucătărie! Ce rețete au de gătit pentru Nicoleta Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Citește și
x