Ingrediente
- 1 bucata piept de rata
- 200 g cartof dulce
- 30 g unt
- 1 ceapa mica sau 2 echalottes
- 200 ml apa sau supa de legume
- 20 ml smantana de gatit 35 % grasime
- Nucsoara
- 100 ml otet balsamic
- 1 steluta de anason
- ¼ baton de scortisoara
- 10 ml miere
- 100 g fasole verde
- 10 ml ulei de susan
- 5 g seminte de susan
Mod de preparare
Piept de rata: Se cresteaza pielea pieptului de rata si se pune in tigaie la foc mediu pe partea cu pielea. Cand ajunge la culoarea auriu inchis, se intoarce si se mai lasa 2-3 minute. Se da la cuptor la 180 de grade Celsius timp de 10-12 minute.
Piure de cartof dulce: Ceapa se taie marunt si se soteaza in unt la foc mic 1-2 minute. Cartoful se taie cubulete mici si se pune peste ceapa. Se mai lasa 5 minute si se amesteca din cand in cand pentru a nu se lipi. Se pune apa sau supa de legume si se fierbe pana se evapora tot lichidul. Se adauga smantana si se mai lasa 2-3 minute, apoi se blendeaza. Se potriveste de sare si piper si putina nucsoara.
Reductie de balsamic: Otetul balsamic, anasonul si scortisoara se pun intr-o tigaie la foc mediu pana se obtine un lichid care se tine de lingura. Se da la o parte de pe foc si se adauga mierea, putina sare si piper.
Fasole verde: Fasolea se blanseaza in apa fiarta cu sare. Se trage imediat la tigaie cu uleiul de susan, se adauga sare si piper. Se da de pe foc si se adauga semintele de susan.
Kinga Tanko vă invită să savurați "Cotlete de berbec cu cartofi cu rozmarin"... Tavi Oprea vă invită la o porţie de Piept de curcan cu salvie, bacon și couscous...