Ingrediente
- 1 biban de mare 3-400 g
- 4 inele calamari
- faina tempura 100 g
- sofran 1 plic
- 2 oua
- unt 200 g
- orez Panzani pentru salate 50g
- apio 100 g
- morcov 50 g
- ardei rosu 50 g
- germeni ceapa 10 g
- sfecla rosie 1 buc
- lamaie 1 buc
- sare
- piper
- piper rosu
- ulei masline
Mod de preparare
Pentru acest preparat voi incepe prin a pregati atat ingredientele, cat si ustensilele necesare. Curat si filetez pestele, dupa care imi voi pregati legumele pentru a le sota si in acelasi timp voi mixa tempura impreuna cu sofranul. Intre timp voi pune orezul la fiert si ma voi apuca de facut sosul. Pentru rulorile de peste umplute cu legume am ales sa acompaniez cu un sos "olandez”, lungit cu lamaie, coaja de lamaie si albus de ou. Urmatorul meu pas va fi prepararea pestelui. Voi rula fileul de peste impreuna cu legumele sotate si ajutat de scobitoare il voi bloca si prepara in cuptor pentru cca 12-14 min la 170 de grade. Pasul urmator consta in preparearea inelelor de calamar si a orezului care, odata fiert, il voi raci, ca mai apoi sa fie tras la tigaie impreuna cu unt si ceapa verde. Voi folosi doua inele de calamar. Pentru un aport de culoare voi folosi sofran.