Ingrediente
- 1 biban de mare
- 2 frunze de spanac
- 10 g unt
- 40 g ulei de masline
- 40 g usturoi
- 30 g chorizo
- 4-5 feli de paine prajita
- 200 g supa de peste (facuta din praz, patrunjel, ceapa, capul si oase de peste)
- Sare
Mod de preparare
Se curate pestele, se scot fileurile si se curata de oase. Se scot ochii si branhiile si se pun impreuna cu celelalte oase intr-o oala cu 500 ml apa si alte verdeturi, cum ar fi praz, patrunjel sau ceapa.
Se fierbe la foc mediu si cand incepe sa fiarba (90º C), lasam focul mic timp de 10 minute. Se trece prin sita fina de tot si se mentine cald. In alta oala se pune ulei, usturoi, chorizo, paine pana se aureste usturoiul. Se adauga supa de peste si se lasa la fiert 10-15 mintute. Se trage prin sita facand presiune cu un polonic sau se blendeaza (daca alegem aceasta varianta trebuie sa scoatem chorizo inainte). Se pune putin patrunjel maruntit si sare.
Se pune intr-o tigaie putin ulei si s elasa la incins. Se presareaza fileurile si cu o lingura se ia putin ulei incins si se toarna deasupra carnii, pe ambele parti. Se pune spanacul pe unul dintre fileuri, putin unt si se pune cealalta parte deaspra.
Se baga la cuptor 1-2 minute la aprox. 180º C. Se pune pestele intr-o farfurie cu profunzime si se adauga crema de chorizo in jurul lui.
Mmmm, delicios! Flori Dincă ne propune "Frigărui de dovleac copt cu miere, nuci şi crème anglaise"... Andreea Dumitrache îți prezintă rețeta pentru ruladă de vițel cu unt de capere și gălbiori...