Căutare Live

Elena Pădurariu prezintă rețeta pentru sarmale de post cu nuci și ciuperci deshidratate

Ingrediente

  • • varza proaspata - 1 kg
  • • orez – 200 g
  • • ciuperci proaspete- 300 g
  • • nuci – 100 g
  • • amidon – 1 lingura
  • • sos de rosii – 200 ml
  • • otet - o lingurita
  • • verdeata – o legatura
  • • ciuperci deshidratate - 200 g
  • • gogosar – 1 bucata
  • • ceapa – 2 bucati
  • • ulei – 100 ml
  • • boia - 1/2 lingurita
  • • cimbru - 1/2 lingurita
  • Pentru sos:
  • • lapte de soia – 200 ml
  • • rosii – 200 g
  • • ceapa – 1 buc
  • • amidon – 2 linguri
  • • coriandru – ¼ legatura
  • • Frunze de dafin – 1, 2 buc
  • • sare si piper

Mod de preparare

Va propun o altfel de reteta de sarmale de post, cu nuci si ciuperci deshidratate, reteta pe care anul trecut in decembrie am avut ocazia sa o pregatesc cu mare drag in prezenta AS Regale Principesa Margareta.

1. Pentru inceput punem orezul la inmuiat si varza o trecem prin apa clocotita cu putin otet, pentru a inmuia frunzele de varza. Ciupercile deshidratate le punem la inmuiat in putina apa, iar in cazul in care aveti ciuperci inghetate le fiebem in putina apa.
2. Tocam ceapa si o calim intr-o lingura de ulei.
3. Curatam si celelalte legume si verdeturi si le tocam. Le punem pe toate intr-un bol.
4. Adaugam in bol orezul spalat.
5. Punem condimentele si mirodeniile, nucile tocate marunt si potrivim de sare si piper, iar la final adaugam amidonul pentru a lega bine umplutura.
6. Acum ne apucam de varza si de invelitul sarmalelor. Stoarcem varza de apa si la fiecare foaie de varza taiem nervurile, le punem intr-o farfurie separat. Frunza se ia in palma, punem o lingura de compozitie si invelim sarmalele, dar stranse foarte bine pentru a fi legate.
7. Intr-o oala mare, punem 3, 4 frunze, pentru a nu se arde primul strat de sarmale si una cate una, acoperim primul strat, in mod circular, cu sarmalele invelite. Acum, nervurile puse de o parte sa taie si punem deasupra primul strat. Acelasi procedeu se urmareste si pentru urmatoarele sarmale, pana se termina toata compozitia.
8. La final, se acopera cu cateva frunze de varza, punem cele doua linguri de ulei ramase, frunzele de dafin, printre sarmale, turnam si zeama de la ciuperci, sosul de rosii, aprindem aragazul la foc mic si lasam totul pentru minimum 2 ore. Ideal ar fi sa coaceti aceste sarmale de post cu ciuperci si in cuptor inca 30 minute, astfel au un gust desavarsit.

Ovidiu Ionesi ne recomandă o rețetă declicioasă de Raw cake cu mere si agave... Elena Pădurariu ne recomandă o rețetă simplă și delicioasă pentru omleta de dimineață!...
Ultimele știri